Burgery z ryżu i czarnej fasoli
Amerykańskich przepisów nigdy za wiele, więc wypróbuj burgery z czarnej fasoli i ryżu. Jedna porcja tego dania zawiera około 22 g białka, 12 g tłuszczu i łącznie 498 kalorii. Za 1,34 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. Jeśli masz pod ręką brązowy ryż, śmietanę, liście sałaty i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżeczkowy wynoszący 68%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, polubili także burgery z czarną fasolą i ryżem, burgery z południowo-zachodniej czarnej fasoli + ryżu i warzywa oraz kubańskie burgery z czarnej fasoli i ryżu Mojo z surówką i czosnkiem.
Instrukcje
W dużej misce rozgnieć fasolę widelcem. Wymieszaj ryż, cebulę, jajko, bułkę tartą i 2 łyżki salsy; Dobrze wymieszać.
Rozgrzej dużą patelnię z powłoką nieprzywierającą na średnim ogniu; upuść mieszaninę fasoli 1/2 szklanki na patelnię i spłaszcz do grubości 1/2 cala. Gotuj, aż każda strona będzie jędrna i rumiana, od 4 do 5 minut na stronę.
W małej misce połącz śmietanę i 4 łyżki salsy.
Połóż burgera fasolowego na bułce z liściem sałaty, 1 plasterkiem sera Cheddar i posyp mieszanką salsy. Powtórz z pozostałymi składnikami.
Polecane wino: Merlot, Malbec, Zinfandel
Merlot, Malbec i Zinfandel to moje ulubione dania Burger. Merlot będzie w zupełności odpowiedni do klasycznego burgera ze standardowymi dodatkami. Odważniejsze dodatki wymagają odważniejszych win, takich jak malbec lub pieprzny zinfandel. Weinert Cavas de Weinert z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Weinert Cavas de Weinert]()
Weinert Cavas de Weinert
Głęboki rubinowy odcień z fioletowymi iskierkami podkreśla jego stabilną i energiczną strukturę. Bogactwo garbników gwarantuje trwałość, ale dominują dyskretne, dojrzałe owoce. Zbalansowane, pełne wino, które na długim finiszu przypomina aromat dębu. Mieszanka Cabernet Sauvignon, Malbec i Merlot.