Burgery marchewkowo-sezamowe
Marchew & sezam hamburgery to amerykański przepis, który służy 6. To danie główne ma 500 kalorii, 16G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz jajko, ciecierzycę, bułkę tartą razową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 910 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 98%, co jest znakomite. Spróbuj Burgery Z Łososiem Sezamowym, Pepita-Burgery Słoneczkowo-Sezamowe, oraz Hamburgery z kurczaka imbirowego z sezamem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włożyć jedną trzecią startej marchewki do robota kuchennego z ciecierzycą, cebulą, 2 łyżkami tahini, kminkiem i jajkiem. Zmiksować na gęstą pastę, a następnie zeskrobać do dużej miski.
Podgrzej 1 łyżkę oleju na największej patelni, włóż pozostałą marchewkę i gotuj przez 8-10 minut, mieszając, aż marchewka zmięknie, w miarę gotowania stanie się bardziej złota.
Dodaj gotowaną marchewkę do rozgrzanej pasty z bułką tartą, skórką z cytryny i sezamem.
Dodaj przyprawę, a następnie dobrze wymieszaj dłońmi.
Podzielić mieszaninę na 6, a następnie za pomocą mokrych rąk kształt do hamburgerów. Przykryć i schłodzić do podania.
Jogurt wymieszać z pozostałym tahini i sokiem z cytryny, a następnie schłodzić.
Rozpal grilla lub podgrzej nieprzywierającą patelnię i posmaruj hamburgery pozostałym olejem. Gotować hamburgery przez 5 min z każdej strony, aż złoty i chrupiące. Tymczasem ciepłe lub tosty bułki (lub posadzić je na grillu obok hamburgerów). Gdy hamburgery są gotowe, posmaruj każdą bułkę jogurtem z sezamu cytrynowego, dodaj awokado, wierzch z Hamburgerem, cebulą i rukolą. Na koniec polać sosem chilli.