Burgery Gorgonzola
Burgery z gorgonzoli mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 454 kalorie, 42g białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Na 2,28 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz chuck, dolce gorgonzola, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest solidne. Spróbuj Mini burgery z indyka z gorgonzolą, Gorgonzola hamburgery jagnięce z marynowanym smakiem wiśni, oraz Porcini-Gorgonzola Burgery z cielęciną Demi-Glacé dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kup odpowiednie mięso. W przypadku soczystych hamburgerów uzyskaj mielony chuck o zawartości tłuszczu co najmniej 18%. Chude i bardzo chude mięso zrobić twarde, suche hamburgery. Ponadto im świeżo zmielone mięso, tym bardziej delikatny i aromatyczny Hamburger: jeśli w Twoim sklepie są rzeźnicy, poproś ich o zmielenie świeżego mięsa. (Lub po prostu szlifować własne, zgodnie z naszą metodą bez zamieszania, patrz poniżej.)
Bardzo delikatnie wymieszać z solą. Im bardziej obchodzisz się z mięsem, tym twardszy będzie twój Hamburger. W dużej misce, odciągnąć mięso od siebie na małe kawałki, dodać sól, i wrzucić delikatnie palcami rozłożone, aż luźno wymieszane.
Użyj mokrych rąk do formowania pasztecików. Dzięki temu ręce nie będą się kleić. Pozwala również na szybsze łączenie mięsa i zapobiega nadgryzaniu.
Spraw, aby paszteciki były cieńsze w środku. Podziel mięso na 8 równych porcji i uformuj paszteciki o grubości od 1/4 do 1/2 cala. Podziel gorgonzolę na 4 równe porcje; uformuj każdą na dysk i nałóż patty. Górne dyski gorgonzoli z pozostałymi 4 pasztecikami i uszczelnij krawędzie pasztecików wokół sera. Delikatnie kształt pasztecików tak, że są one o 1/4 cala cieńsze w Centrum niż na krawędziach. (Kurczą się i wyrównują podczas gotowania.)
Trzymaj mięso zimne, aż trafi na grilla.
Włóż paszteciki do lodówki, podczas gdy grill się nagrzewa. Pomaga to więcej tłuszczu przenoszącego smak w mięsie.
Użyj czystego, dobrze naoliwionego, wstępnie rozgrzanego grilla. Kawałki gruzu zachęcają do przyklejania, podobnie jak nieoczyszczona powierzchnia i zbyt niska temperatura; chcesz, aby Twoje hamburgery szybko skwierczały, jędrne i uwalniały się z grilla.
Trzymaj grill na stałym wysokim ogniu (możesz trzymać rękę od 1 do 2 cali powyżej poziomu grilla przez 2 do 3 sekund). Jeśli używasz węgla drzewnego, chcesz, aby węgiel pokryty popiołem wytwarzał równomierne ciepło. Z grillem gazowym, trzymaj pokrywę w dół podczas gotowania;z grillem węglowym, pozostaw pokrywę.
Flip hamburgery raz i we właściwym czasie. Ciągłe obracanie hartuje i wysusza mięso, a jeśli zbyt szybko przerzucisz, hamburgery przykleją się. Gotować 2 minuty z boku na rzadkie, 3 Na średnio rzadkie, 4 na średnie i 5 Na Dobrze zrobione.
Nie naciskaj na hamburgery podczas gotowania. Sok, który wycieka, zachowuje większość smaku i wilgoci.
Niech hamburgery odpocząć kilka minut przed jedzeniem. Pozwala im to na zakończenie gotowania i pozwala na rozprowadzanie soków, które zebrały się na powierzchni podczas grillowania.
Prawdziwy sekret: zmiel własne mięso.
Mielenie mięsa w domu jest nie tylko łatwiejsze niż większość ludzi myśli, ale także sprawia, że najbardziej wilgotne i najbardziej aromatyczne hamburgery. I, biorąc pod uwagę okresowe obawy dotyczące bezpieczeństwa komercyjnie mielonego mięsa, Ziemia domowa jest drogą do zrobienia, jeśli lubisz hamburgery gotowane rzadkie lub średnie. Ręczne młynki do mięsa (ok. 3 zł
są dostępne w sklepach z zaopatrzeniem kuchni i przystawkami do szlifierki (około 5 USD
na stojące Miksery działają bardzo dobrze.
Dla czterech 6-uncji hamburgery, kupić 1 1/2 funta chuck pieczeń lub polędwicy, zachowując cienką warstwę tłuszczu na mięso.
Dla większego bezpieczeństwa, doprowadzić duży garnek z wodą do wrzenia i gotować pieczeń przez 30 do 60 sekund.
Usuń mięso i opłucz zimną wodą.
Pokroić mięso na 1-calowe kawałki. W dużej misce wrzucić kawałki mięsa z 1 łyżeczką soli. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Schłodzić szlifierkę przez 30 minut przed uruchomieniem (szlifierka na zimno miele się wydajniej).
Ustaw szlifierkę zgodnie z instrukcjami producenta, używając grubej płyty lub ustawienia. Karmić mięso do lejka i mielenia, zatrzymując się, aby wyczyścić Młynek, jeśli to konieczne. Zmielone mięso jeszcze raz przełożyć przez maszynkę i przejść do kroku 2 powyżej.