Burgery Gorgonzola

Burgery Gorgonzola
Burgery z gorgonzoli mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 454 kalorie, 42g białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Na 2,28 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz chuck, dolce gorgonzola, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest solidne. Spróbuj Mini burgery z indyka z gorgonzolą, Gorgonzola hamburgery jagnięce z marynowanym smakiem wiśni, oraz Porcini-Gorgonzola Burgery z cielęciną Demi-Glacé dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Kup odpowiednie mięso. W przypadku soczystych hamburgerów uzyskaj mielony chuck o zawartości tłuszczu co najmniej 18%. Chude i bardzo chude mięso zrobić twarde, suche hamburgery. Ponadto im świeżo zmielone mięso, tym bardziej delikatny i aromatyczny Hamburger: jeśli w Twoim sklepie są rzeźnicy, poproś ich o zmielenie świeżego mięsa. (Lub po prostu szlifować własne, zgodnie z naszą metodą bez zamieszania, patrz poniżej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Uchwyt UziemiającyUchwyt Uziemiający
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
2
Bardzo delikatnie wymieszać z solą. Im bardziej obchodzisz się z mięsem, tym twardszy będzie twój Hamburger. W dużej misce, odciągnąć mięso od siebie na małe kawałki, dodać sól, i wrzucić delikatnie palcami rozłożone, aż luźno wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Użyj mokrych rąk do formowania pasztecików. Dzięki temu ręce nie będą się kleić. Pozwala również na szybsze łączenie mięsa i zapobiega nadgryzaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4
Spraw, aby paszteciki były cieńsze w środku. Podziel mięso na 8 równych porcji i uformuj paszteciki o grubości od 1/4 do 1/2 cala. Podziel gorgonzolę na 4 równe porcje; uformuj każdą na dysk i nałóż patty. Górne dyski gorgonzoli z pozostałymi 4 pasztecikami i uszczelnij krawędzie pasztecików wokół sera. Delikatnie kształt pasztecików tak, że są one o 1/4 cala cieńsze w Centrum niż na krawędziach. (Kurczą się i wyrównują podczas gotowania.)
Składniki, których będziesz potrzebować
GorgonzolaGorgonzola
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
5
Trzymaj mięso zimne, aż trafi na grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Włóż paszteciki do lodówki, podczas gdy grill się nagrzewa. Pomaga to więcej tłuszczu przenoszącego smak w mięsie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Użyj czystego, dobrze naoliwionego, wstępnie rozgrzanego grilla. Kawałki gruzu zachęcają do przyklejania, podobnie jak nieoczyszczona powierzchnia i zbyt niska temperatura; chcesz, aby Twoje hamburgery szybko skwierczały, jędrne i uwalniały się z grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Trzymaj grill na stałym wysokim ogniu (możesz trzymać rękę od 1 do 2 cali powyżej poziomu grilla przez 2 do 3 sekund). Jeśli używasz węgla drzewnego, chcesz, aby węgiel pokryty popiołem wytwarzał równomierne ciepło. Z grillem gazowym, trzymaj pokrywę w dół podczas gotowania;z grillem węglowym, pozostaw pokrywę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
9
Flip hamburgery raz i we właściwym czasie. Ciągłe obracanie hartuje i wysusza mięso, a jeśli zbyt szybko przerzucisz, hamburgery przykleją się. Gotować 2 minuty z boku na rzadkie, 3 Na średnio rzadkie, 4 na średnie i 5 Na Dobrze zrobione.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
10
Nie naciskaj na hamburgery podczas gotowania. Sok, który wycieka, zachowuje większość smaku i wilgoci.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
11
Niech hamburgery odpocząć kilka minut przed jedzeniem. Pozwala im to na zakończenie gotowania i pozwala na rozprowadzanie soków, które zebrały się na powierzchni podczas grillowania.
12
Prawdziwy sekret: zmiel własne mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
13
Mielenie mięsa w domu jest nie tylko łatwiejsze niż większość ludzi myśli, ale także sprawia, że najbardziej wilgotne i najbardziej aromatyczne hamburgery. I, biorąc pod uwagę okresowe obawy dotyczące bezpieczeństwa komercyjnie mielonego mięsa, Ziemia domowa jest drogą do zrobienia, jeśli lubisz hamburgery gotowane rzadkie lub średnie. Ręczne młynki do mięsa (ok. 3 zł
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(usuń Wszelki Rdzeń)(usuń Wszelki Rdzeń)
14
są dostępne w sklepach z zaopatrzeniem kuchni i przystawkami do szlifierki (około 5 USD
15
na stojące Miksery działają bardzo dobrze.
16
Dla czterech 6-uncji hamburgery, kupić 1 1/2 funta chuck pieczeń lub polędwicy, zachowując cienką warstwę tłuszczu na mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Wołowa ChuckPieczeń Wołowa Chuck
Stek PorterhouseStek Porterhouse
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
17
Dla większego bezpieczeństwa, doprowadzić duży garnek z wodą do wrzenia i gotować pieczeń przez 30 do 60 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
18
Usuń mięso i opłucz zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
19
Pokroić mięso na 1-calowe kawałki. W dużej misce wrzucić kawałki mięsa z 1 łyżeczką soli. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
20
Schłodzić szlifierkę przez 30 minut przed uruchomieniem (szlifierka na zimno miele się wydajniej).
21
Ustaw szlifierkę zgodnie z instrukcjami producenta, używając grubej płyty lub ustawienia. Karmić mięso do lejka i mielenia, zatrzymując się, aby wyczyścić Młynek, jeśli to konieczne. Zmielone mięso jeszcze raz przełożyć przez maszynkę i przejść do kroku 2 powyżej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
LejekLejek
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn