Burger BBQ Z Wieprzowiną
Burger BBQ z Wieprzowiną wymaga około 25 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 1380 kalorii, 112 g białka i 84 g tłuszczu. Za 5,02 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. Jeśli masz pod ręką sól, koszerną sól i pieprz, pieprz i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 81%. Ten wynik jest znakomity. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, polubili także BBQ Pork Burger, BBQ Burger i BBQ Burger Bites.
Instrukcje
Hamburgery: W misce wymieszaj mieloną wołowinę z 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Usuń małą porcję, około 1 uncji, i gotuj, aby sprawdzić poziom przypraw.
W razie potrzeby dodaj dodatkową sól i pieprz.
Używając około 8 uncji na każdego burgera, uformuj mięso w kotlety równej wielkości i lekko spłaszcz (nie mieszaj zbyt mocno podczas procesu).
Rozgrzej patelnię lub patelnię na średnim ogniu, aż będzie gorąca, od 2 do 3 minut.
Dodaj olej i paszteciki i zmniejsz ogień do średniego. Smaż po pierwszej stronie, aż się zrumieni, 3 minuty, a następnie odwróć i powtórz proces do pożądanego stopnia wysmażenia.
Wieprzowina: W rondlu podgrzej sos barbecue na średnim ogniu.
Dodać szarpaną wieprzowinę i wymieszać z sosem, aż będzie ciepły.
Bułeczki: Na płaskiej patelni podgrzewaj bułki na średnim ogniu przez 2 minuty. Posmaruj masłem wewnętrzną część bułek i gotuj, aż ładnie się zarumienią, od 1 do 2 minut.
Aby zbudować burgery, połóż paszteciki na spodzie bułki. Posyp sosem wieprzowym i wierzchołkami bułek i podawaj.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Posyp tyłeczek bostoński przyprawą Cajun, solą i pieprzem i włóż do głębokiej brytfanny.
Dodać pokrojone w kostkę warzywa i liście laurowe, a następnie zalać bulionem z kurczaka. Owiń folią spożywczą i szczelnie przykryj folią. Piecz do miękkości, od 2 do 2 1/2 godziny.
Wyjąć wieprzowinę z bulionu i ostudzić. Rozdrobnić dwoma widelcami.
Polecane wino: Merlot, Malbec, Zinfandel
Merlot, Malbec i Zinfandel to moje ulubione dania Burger. Merlot będzie w zupełności odpowiedni do klasycznego burgera ze standardowymi dodatkami. Odważniejsze dodatki wymagają odważniejszych win, takich jak malbec lub pieprzny zinfandel. Możesz spróbować Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut. Recenzentom podoba się to z oceną 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 34 dolarów za butelkę.
![Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut]()
Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut
Extra Brut '61 to hołd dla narodzin Franciacorty w 1961 roku – roku, w którym Berlucchi wyprodukował pierwsze wino musujące tej klasycznej metody. Ten zabawny i żywy brylant oferuje owoce cytrusowe i rześki, czysty finisz. Mieszanka: 85% Chardonnay, 15% Pinot Nero* Etykieta Franciacorta '61 Extra Brut jest w trakcie zmiany. Możesz otrzymać jedną z dwóch etykiet przedstawionych powyżej. Nie można żądać określonych etykiet.