Burak balsamiczny z Roquefortem
Jeśli masz o 15 minut do spędzenia w kuchni, burak balsamiczny z Roquefortem może być wybitnym bezglutenowe, lacto ovo wegetariańskie i primal przepis do wypróbowania. Ta przystawka ma 160 kalorii, 5G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 16 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz małe buraki, oliwę z oliwek, roquefort i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 44%, to danie jest solidne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Pieczony Burak Balsamiczny, Burak balsamiczny i szalotka, oraz Kotlety Jagnięce Miodowo-Balsamiczne Z Liściem Buraka I Ricottą.
Instrukcje
Buraki podzielić na pół lub ćwiartki, w zależności od wielkości.
Rozgrzać oliwę w dużej patelni nieprzywierającej, dodać buraki i smażyć przez 2-3 min, rzucając dobrze do herbu.
Dodać ocet balsamiczny, doprawić i gotować 1-2 min dłużej, aż zredukowane aż do syropu glazury.
Przełożyć do miski do ostygnięcia, następnie przykryć i schłodzić. Można to zrobić do 1 dnia wcześniej.
Wyjąć z lodówki 30 min przed podaniem, pokruszyć na Roquefort i posypać sezamem.