Bundt Holenderskie Ciasto Jabłkowe
Bundt Holenderskie ciasto jabłkowe wymaga ok. 1 godzina i 55 minut od początku do końca. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 60 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 376 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka soku pomarańczowego, oleju roślinnego, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Świetnie sprawdza się jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 31%, co nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Holenderskie Ciasto Jabłkowe, Holenderskie Ciasto Jabłkowe, oraz Holenderski Jabłkowy Tort Przekąskowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka 10 calowy patelnia Bundt. W średniej misce połącz jabłka, 5 łyżek cukru i cynamon. Odstawić.
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać; odstawić. W dużej misce wymieszać jajka i cukier. Wymieszać z olejem, wanilią i sokiem pomarańczowym, mieszając do wymieszania. Zrobić dobrze w środku suchych składników i wlać mieszaninę soku pomarańczowego. Mieszać tylko do połączenia.
Na przygotowanej patelni ułóż ciasto i mieszankę jabłek, zaczynając i kończąc na cieście.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 70 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta. Pozostawić do ostygnięcia.