Bulion z kości i sos do maczania

Bulion z kości i sos do maczania
Bulion kostny i sos do maczania to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 42 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Super Bowl. Jeśli masz sekcję imbiru, kości zupy, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 12 mówi, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 6%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Crock Pot Bone Bulion, Jak zrobić domowy bulion z kości, oraz Przeziębienie i grypa bulion kostny dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby wykrwawić mięso: opłucz całe mięso pod zimną bieżącą wodą i włóż do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Dodać wystarczającą ilość wody, aby pokryć mięso o kilka centymetrów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
Umieść garnek na średnim ogniu i gotuj, aż się zagotuje, a następnie szybko wlej całe mięso do durszlaka i wylej całą wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Napełnij garnek ponownie wodą, aby pokryć go o kilka cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
5
Umieść garnek na średnim ogniu i gotuj na wolnym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
6
Dodaj wino, imbir i sól. Włączyć ciepło do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż bardzo miękkie, co najmniej 2,5 godziny. Zgarnij wszystkie szumowiny, które wejdą na szczyt.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Aby sos do zanurzania: Toast papryki chili i pieprzu syczuańskiego, oddzielnie, w patelni o dużym dnie, aż oba będą pachnące, 10 do 20 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki, Obrane I Pokrojone W 1/4-calową KostkęZiemniaki, Obrane I Pokrojone W 1/4-calową Kostkę
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
Wyjąć i ostudzić. Zmielić do średniej lub drobnej konsystencji w moździerzu i tłuczek i umieścić w ceramicznej misce lub szklanym słoiku. W małym rondlu rozgrzej olej, aż będzie ciepły, ale nie blisko palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
9
Na prażone i zmielone przyprawy wlać olej i dodać sól do smaku. Tak przygotowany olej można przechowywać w szafkach tygodniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
10
Odtłuścić bulion, odtłuszczając tłuszcz z góry lub czekając na zestalenie zupy przez noc przed usunięciem arkusza tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
11
Podawać zupę z makaronem i gotowanymi warzywami, w razie potrzeby, i sosem do zanurzania na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia0
Magazyn