Bulgur z brzoskwiniami i miętą
Bulgur z brzoskwiniami i miętą może być tylko przystawką, której szukasz. Ten wegański przepis służy 6 i kosztuje 51 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 213 kalorii, 5G białka, oraz 12g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz ocet szampański, oliwę z oliwek, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka z bulguru, mięty i pietruszki, Sałatka Bulgur Z Cytryną, Groszkiem I Miętą, oraz Sałatka Z Bulguru Z Soczewicy Z Fetanem I Miętą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 2 szklanki wody i bulgur do wrzenia w małym rondlu. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować 12 protokół.
Odcedzić; spłukać zimną wodą.
W dużej misce połączyć ocet i kolejne 4 składniki (przez pieprz), mieszając trzepaczką, aż cukier się rozpuści.
Dodaj bulgur, brzoskwinie, orzechy i miętę; wrzucić.
Kasza w stylu z kukurydzianą bazylią: doprowadzić 2 1/4 szklanki wody i 1 szklanka niegotowanego bulgur do wrzenia w małym rondlu. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować 8 protokół. Wymieszać 2 uncje rozdrobnionego bardzo ostrego sera cheddar i 1/4 łyżeczki soli.
Połącz 1 szklankę świeżych ziaren kukurydzy, 1/4 szklanki drobno posiekanej świeżej bazylii, 1 łyżkę mielonej szalotki, 1 łyżkę octu winnego białego i 1/8 łyżeczki soli w małej misce. Górna mieszanka bulguru z mieszaniną kukurydzy.
Porcje 4 (porcja: 2/3 szklanki bulgur i 1/4 szklanki kukurydzy relish) kalorie 209; tłuszcz 5g (sat 2G); sód 324MG
Tabbouleh-Style: doprowadzić 1 1/2 szklanki wody i 3/4 szklanki niegotowanego bulgur do wrzenia w małym rondlu. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować 12 protokół.
Odcedzić; spłukać zimną wodą.
Połącz bulgur, 3/4 szklanki posiekanej świeżej pietruszki z płaskim liściem, 3/4 szklanki posiekanego pomidora, 3/4 szklanki posiekanego obranego ogórka, 2 łyżki świeżego soku z cytryny, 1 łyżka oliwy z oliwek, 1 łyżeczka mielonego kminku, 1/2 łyżeczki soli i 2 cienko pokrojoną zieloną cebulę w dużej misce; wymieszać, aby połączyć.
Porcje 6 (porcja: 2/3 szklanki) kalorie 92; tłuszcz 7g (sat 4g); sód 207MG
Podgrzać rondel na średnim ogniu.
Dodaj 1 łyżkę oliwy z oliwek, 3/4 szklanki posiekanej cebuli i 1/3 szklanki posiekanego selera; smażyć 3 protokół.
Dodać 2 szklanki wody i 1 szklankę kaszy bulgur; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 11 minut.
Rozgrzać patelnię grillową na średnim ogniu; pokryć sprayem do gotowania. Ćwiartka 1 cukinia. Grill cukinia 5 minut; kostki.
Połącz bulgur, cukinię, 1/4 szklanki pietruszki, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Podawać z cytrynowymi klinami.
Porcje 6 (porcja: 2/3 szklanki) kalorie 116; tłuszcz 8g (sat 4g); sód 210MG