Budyń śliwkowy II
Plum Pudding II może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru deserów. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 404 kalorie . Ten przepis jest dla 6 osób. Za 85 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka mąki samorosnącej, rodzynek, mleka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską laktoovo . Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 2 godzin i 20 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę spoonacular wynoszącą 26% , co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy obejmują Almond Plum Cake with Creme Fraiche , Blue Sugar Plum Cake i Fresh Plum Cake .
Instrukcje
Dobrze natłuść formę do budyniu.
W dużym rondlu wymieszaj masło, cukier, mleko, daktyle, rodzynki, porzeczki, skórkę z mieszanych owoców i skórkę pomarańczy; doprowadź do wrzenia.
Zdjąć z ognia i wymieszać z sodą oczyszczoną. Przesiać mąkę, cynamon i sól; delikatnie mieszać, aż się połączą.
Wlać do przygotowanej foremki na budyń.
Przykryj podwójną warstwą natłuszczonego papieru woskowego i gotuj na parze przez 2 godziny.