Budyń Z Toffi
Pudding Butterscotch może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 245 kalorii. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz masło, żółtka jaj, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Budyń Z Toffi, Budyń Z Toffi, oraz Budyń Z Toffi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 1/4 szklanki pełnego mleka i skrobi kukurydzianej w misce, dobrze mieszając trzepaczką.
Połącz pozostałe 3/4 szklanki pełnego mleka i 2% mleka w średnim rondlu na średnim ogniu i doprowadzić do duszenia.
Dodaj 1 szklankę brązowego cukru, ekstrakt waniliowy, sól i 2 żółtka do mieszaniny skrobi kukurydzianej i dobrze wymieszaj trzepaczką. Stopniowo dodawaj ciepłe mleko do mieszaniny cukru, stale mieszając trzepaczką.
Wlać mieszaninę do rondla i gotować na średnim ogniu, aż mieszanina zacznie się gotować, stale mieszając trzepaczką. Gotować przez 1 minutę lub aż mieszanina będzie gęsta, stale mieszając.
Dodaj 1 łyżkę masła i mieszaj, aż masło się rozpuści.
Umieść patelnię w dużej misce wypełnionej lodem na 6 minut lub do czasu ostygnięcia mieszaniny i od czasu do czasu mieszaj. Powierzchnię puddingu przykryć folią. Schłodzić co najmniej 3 godziny przed podaniem.