Budyń Z Toffi
Budyń Butterscotch jest bezglutenowe i wegetariańskie deser. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 275 kalorii, 6G białka, oraz 11g tłuszczu. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 13 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz skrobię kukurydzianą, ekstrakt z wanilii, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Budyń Z Toffi, Budyń Z Toffi, oraz Budyń Z Toffi dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce do miksowania, najlepiej z małą wylewką, ubij razem 1/2 szklanki mleka, żółtka, brązowy cukier i skrobię kukurydzianą.
Dodać szczyptę soli, jeśli desired.In ciężki, suchy rondel, podgrzać pozostałe 2 1/2 szklanki mleka na średnim, aż zacznie bąbelkować po bokach. Za pomocą miarki pół szklanki, wyjąć pół szklanki gorącego mleka i ubić go do mieszaniny żółtka jaja; powtórzyć dwa razy, odmierzając około ½ szklanki mleka i ubijając go do mieszaniny żółtka jaja.Teraz wlej żółtko/gorącą mieszaninę mleka z powrotem do rondla z pozostałym gorącym mlekiem. Utrzymuj ciepło na średnim poziomie i gotuj, bardzo często mieszając, aż zacznie zagęszczać i gotować. Gotować, ubijając stale, przez dwie minuty.
Zdjąć z ognia i wymieszać z masłem.
Odstawić na około minutę, a następnie dodać ekstrakt waniliowy. Przecedzić do miski. Jeśli nie masz sitka i nie masz nic przeciwko kilku grudkom, możesz pominąć ten krok.
Umieść arkusz papieru woskowego na misce z budyniem i pozostaw do ostygnięcia w temperaturze pokojowej przez kilka minut lub aż poczujesz się pewnie, że jest wystarczająco chłodny, aby umieścić go w lodówce bez podgrzewania lodówki. Schłodzić przez około 3 godziny.