Budyń Z Piwa Korzennego
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu amerykańskich przepisów, więc spróbuj budyniu z piwa korzennego. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.62 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 621 kalorii, 13g białka, oraz 42g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Tylko kilku osobom naprawdę spodobał się ten deser. Dzień Ojca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka syropu glukozowego, woda, napój korzenny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 37%, co jest raczej złe. Spróbuj Budyń Z Piwa Korzennego, Root Beer Pulled Pork in Shallot - Root Beer jus z pikantną cebulą i Jalapeno Creme Fraiche, oraz Piwo korzenne granitowe z piwem korzennym Gelee i waniliową Panna Cotta dla podobnych receptur.
Instrukcje
W komercyjnym blenderze zmiel 1/2 szklanki cukierków z piwa korzennego, mleko w proszku, skrobia kukurydziana i sól na proszek.
W średnim rondlu na umiarkowanym ogniu, przynieś całe mleko i napój korzenny na wolnym ogniu. Ostrożnie dodaj gorącą mieszaninę do proszku w blenderze i z blenderem na niskim poziomie, przetwarzaj przez 1 minutę.
Dodać masło i żółtka, następnie stopniowo zwiększać prędkość blendera do wysokiej i miksować na gładką, około 1 minuty.
Ostrożnie wlać gorący budyń z powrotem do średniego rondla, umieścić na umiarkowanym ogniu i gotować, energicznie ubijając, aż dojdzie do duszenia. Kontynuuj gotowanie, stale ubijając, aż budyń będzie bardzo gęsty, o 2 Więcej minut.
Wyjąć z ognia i ostudzić do temperatury pokojowej, około 30 minut.
Umieścić folię bezpośrednio na powierzchni budyniu i przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę. Zrób z wyprzedzeniem: budyń można przygotować z wyprzedzeniem i przechowywać w lodówce do 2 dni.
Spryskaj żaroodporną gumową szpatułkę nieprzywierającym olejem roślinnym i przygotuj się. Linia duża obramowana blacha do pieczenia z nonstick maty do pieczenia lub spray z nonstick spray oleju roślinnego.
W średnim rondlu na dużym ogniu, doprowadzić cukier, syrop glukozowy i wodę na wolnym ogniu. Gotować, obracając patelnię od czasu do czasu, ale nie mieszając, aż mieszanina zmieni kolor średnio-ciemny karmel, około 5 minut.
Dodaj masło, orzechy nerkowca i sól i użyj rozpylonej gumowej szpatułki, aby wymieszać mieszaninę, aż orzechy nerkowca zostaną całkowicie pokryte karmelem.
Ostrożnie wlać nugatynę na przygotowaną blachę do pieczenia, a gumową szpatułką rozprowadzić na cienką, równą warstwę. Odstawić do ostygnięcia i utwardzenia, około 30 minut. Gdy nugatyna będzie całkowicie chłodna, użyj rąk, aby rozbić ją na małe kawałki, a następnie przenieś do robota lub robota kuchennego i zmiel na grubszy proszek. DO AHEAD: Nugatynę można przygotować z wyprzedzeniem i przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej przez 1 tydzień.
W misce miksera stojącego wyposażonego w końcówkę trzepaczki ubijamy śmietanę i cukier, aż do uzyskania średnich szczytów.
Umieść pozostałe cukierki 1/2 szklanki piwa korzennego w zamykanej plastikowej torbie i użyj młotka do mięsa lub wałka do ciasta, aby zmiażdżyć je na małe kawałki.
Schłodzony budyń podzielić na 4 schłodzone szklanki. Doprawić każdy budyń bitą śmietaną i udekorować pokruszonymi kawałkami nugatyny nerkowca i piwa korzennego.
* Cukierki z piwa korzennego można znaleźć w niektórych supermarketach, aptekach lub sklepach ze słodyczami lub zamówić online w dobrym starym sklepie. ** Beztłuszczowe mleko w proszku można znaleźć w niektórych supermarketach lub zamówić online z mąki Króla Artura. *** Syrop glukozowy jest podobny do syropu kukurydzianego, ale znacznie grubszy; pomaga zapobiegać krystalizacji cukru i służy do produkcji karmelu i różnych cukierków. Można go znaleźć na niektórych rynkach specjalnych lub zamówić online z