Budyń Z Ajerkoniakiem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deser, więc dać budyń ajerkoniak spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 189 kalorii, 5G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka masła, ekstrakt z wanilii, białka jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Budyń rogalikowy z karmelowym syropem z Ajerkoniaku, Budyń Z Ajerkoniakiem, oraz Ciasto Budyniowe Z Ajerkoniakiem.
Instrukcje
W rondlu wymieszaj mąkę, skrobię kukurydzianą i cukier.
Dodać 1/4 szklanki mleka do mieszaniny mąki i mieszać, aż będzie gładka. W innym rondlu, oparzyć pozostałe 2 3/4 szklanki mleka; dodać do mieszaniny mąki. Gotować i mieszać mieszaninę na średnim ogniu; nie pozostawić do wrzenia. W misce ubić żółtka; usunąć 1/2 szklanki gorącej mieszaniny i dodać do żółtek, aby je hartować; dobrze wymieszać i wrócić do garnka. Kontynuuj gotować na małym ogniu przez dodatkowe 2 do 3 minut.
Zdjąć z ognia; dodać masło i wanilię. Dokładnie złożyć białka do gorącej mieszanki.
Umieść w pojedynczych daniach z kremem lub pojedynczej misce, posyp świeżo startą gałką muszkatołową i schłodź.