Budyń wiejski (ciasto na ciasto truskawkowe)
Budyń wiejski (ciasto na ciasto truskawkowe) to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 314 kalorii, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz skracanie warzyw, jajko, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Działa dobrze jako bardzo niedrogi dodatek do Dzień Matki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 24%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Ciasto Truskawkowe (Budyń Wiejski), Truskawkowe Ciasto Twarogowe, oraz Ciasto Truskawkowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj 9-calową kwadratową patelnię na ciasto.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól ubić w misce, odstawić na bok.
Ubić skrócenie i cukier mikserem elektrycznym w dużej misce, aż będzie lekki i puszysty. Ubić w jajku i ekstrakt wanilii, aż będzie gładka.
Wlać mieszankę mąki na przemian z mlekiem, mieszając do momentu włączenia.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 25 minut. Schłodzić w patelniach przez 10 minut przed wyjęciem do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu.