Budyń Na Parze Z Dziką Jagodą
Budyń na parze z dziką jagodą to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 6 i kosztuje 78 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 313 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, świeże jajko, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tort Budyniowy Maine Wild Blueberry, Parzony dziki bas w paski z imbirem i szalotki, oraz bez jaj karmelowy budyń chlebowy, gotowany na parze bez pieczenia budyń chlebowy.
Instrukcje
Przygotować ogień o średnim ogniu, z płomieniami od czasu do czasu Lizać ruszt grillowy.
Niech pali się równomiernie, aż zaczną powstawać świecące, pokryte popiołem Żary, około 45 minut. Następnie użyj łopaty węglowej lub innego podobnego narzędzia, aby zeskrobać łóżko z żaru na bok paleniska.
Wrzuć masło do metalowej miski i umieść je bezpośrednio na ruszcie grillowym. Pozostawić masło do stopienia, około 1 minutę, i przenieść miskę do miejsca spoczynku, aby lekko ostygnąć.
Dodać cukier, mleko i jajko do masła i ubijać, aż mieszanina będzie lekka i spieniona.
Wymieszać ze skórką waniliową i cytrynową.
W osobnej misce delikatnie ubić mąkę, proszek do pieczenia i sól, aby połączyć. Wrzuć suche składniki do mokrych składników na raz i złóż za pomocą szpatułki, aby utworzyć ciasto. Nie przejmuj się, jeśli tekstura jest nadal trochę grudkowata, o ile nie ma suchych plam.
Obficie posmaruj metalową miskę 1-quart i rozetrzyj połowę jagód na dnie. Zeskrobać ciasto na wierzchu jagód. Pozostałe jagody rozsypać na wierzchu ciasta.
Umieść kamienie do pieczenia lub ręcznik na dnie holenderskiego piekarnika. Reszta ciasto wypełnione miskę na szczycie kamieni lub ręcznik.
Wlać wystarczającą ilość wody do holenderskiego piekarnika, aby dotrzeć do połowy strony miski. Przykryj garnek i połóż go na łóżku świecącego żaru. Łopata dodatkowe świecące Żary na górze pokrywy. Pozostaw budyń na parze przez 40 do 50 minut lub do momentu, gdy będzie twardy w dotyku, a drewniany szpikulec włożony do środka wyjdzie czysty. Pozostaw budyń w odkrytym garnku przez 15 minut, a następnie przekręć go na talerz.
Budyń pokroić w plasterki i podawać.
Z Campfire Cookery: przygody przepisy i inne ciekawostki na Wielki Plener przez Sarah Huck i Jaimee Young. Copyright © 2011 Sarah Huck and Jaimee Young Stewart. Przedmowa © 2011 Melissa Clark. Zdjęcia © 2011 Tara Donne. Opublikowany w 2011 roku przez Stewart, Tabori & Chang, imprint of ABRAMS.