Budyń Maślany
Budyń maślany to bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 267 kalorii, 5G białka, oraz 17g tłuszczu. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 229 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Świetnie sprawdza się jako deser. Mieszanka sproszkowanej żelatyny, maślanka, galaretka do serwowania i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 10 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Budyń Maślany, Ciasta Budyniowe Maślane, oraz Budyń Brzoskwiniowy Maślany są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Żelatynę wymieszać z 2 łyżkami wody w małej misce i odstawić.
Umieść śmietanę, cukier i nasiona fasoli waniliowej i pod (lub ekstrakt waniliowy, jeśli używasz) w małym rondlu na średnim ogniu. Po rozpuszczeniu cukru wyjąć z ognia i dodać żelatynę do ciepłej mieszanki kremu. Mieszać aż żelatyna się rozpuści.
Gdy śmietana ostygnie do temperatury pokojowej, dodaj maślankę i wymieszaj. Przecedzić przez sito o drobnej siatce, aby złapać kawałki nierozpuszczonej żelatyny.
Wlać mieszaninę do ramekinów, około 1/2 szklanki na ramekin (budyń jest bardzo bogaty). Przykryć ramekiny folią i schłodzić, aby ustawić przez co najmniej cztery godziny.
Podawać z ulubionym dżemem, galaretką, marmoladą, owocami lub prosto.