Budyń jabłkowy z melasy może być tylko lacto ovo vegetarian przepis, którego szukałeś. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 266 kalorii, 5G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. 336 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odbierz jabłka bramley, brązowy cukier, mąkę samowystarczalną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Najlepiej sprawdza się jako deser i odbywa się w mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Z łyżeczką wynik 23%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Guinness, melasa i budyń imbirowy, Tarta Z Melasą Jabłkową, oraz Ciasto jabłkowo-orzechowe z lukrem melasowym.
Instrukcje
1
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Pokrojone Bramleys umieścić w rondlu, dodać 100 ml wody i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i gotować przez 5 minut, aż jabłka będą bardzo miękkie. Bij do czystego drewnianą łyżką.
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Dodać cukier i 50 g syropu, doprowadzić na wolnym ogniu, następnie odstawić i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
4
Podczas czekania nasmaruj wnętrze 1,3-litrowej miski budyniowej. Łyżka 2 łyżki syropu do dołu. Jabłko obrać i osuszyć, pokroić na pół, a resztę posiekać. Wrzucić sok z cytryny i nestle pokrojone jabłko do syropu na dnie miski.
Mąkę, wodorowęglan i przyprawy przesiać do miski i dodać szczyptę soli. Jajko ubić na pikantne jabłko, następnie wrzucić to i pozostałe posiekane jabłko do miski i wymieszać, aż będzie gładkie. Zacznie rosnąć trochę jak wymieszać. Szybko przekręć ciasto do miski, wyrównaj górną część, a następnie piecz przez 40-45 minut lub aż dobrze wyrośnie i wstawiony szaszłyk wyjdzie czysty. Przykryć folią pod koniec gotowania, jeśli biszkopt zbyt szybko się zarumieni. Pozostawić na kilka minut, a następnie skręcić na talerz.
Budyń świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.