Budyń jabłkowy z melasą

Budyń jabłkowy z melasą
Budyń jabłkowy z melasy może być tylko lacto ovo vegetarian przepis, którego szukałeś. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 266 kalorii, 5G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. 336 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odbierz jabłka bramley, brązowy cukier, mąkę samowystarczalną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Najlepiej sprawdza się jako deser i odbywa się w mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Z łyżeczką wynik 23%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Guinness, melasa i budyń imbirowy, Tarta Z Melasą Jabłkową, oraz Ciasto jabłkowo-orzechowe z lukrem melasowym.

Instrukcje

1
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Pokrojone Bramleys umieścić w rondlu, dodać 100 ml wody i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i gotować przez 5 minut, aż jabłka będą bardzo miękkie. Bij do czystego drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Dodać cukier i 50 g syropu, doprowadzić na wolnym ogniu, następnie odstawić i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
4
Podczas czekania nasmaruj wnętrze 1,3-litrowej miski budyniowej. Łyżka 2 łyżki syropu do dołu. Jabłko obrać i osuszyć, pokroić na pół, a resztę posiekać. Wrzucić sok z cytryny i nestle pokrojone jabłko do syropu na dnie miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
5
Mąkę, wodorowęglan i przyprawy przesiać do miski i dodać szczyptę soli. Jajko ubić na pikantne jabłko, następnie wrzucić to i pozostałe posiekane jabłko do miski i wymieszać, aż będzie gładkie. Zacznie rosnąć trochę jak wymieszać. Szybko przekręć ciasto do miski, wyrównaj górną część, a następnie piecz przez 40-45 minut lub aż dobrze wyrośnie i wstawiony szaszłyk wyjdzie czysty. Przykryć folią pod koniec gotowania, jeśli biszkopt zbyt szybko się zarumieni. Pozostawić na kilka minut, a następnie skręcić na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Budyń świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn