Budyń Czekoladowy Wieże

Budyń Czekoladowy Wieże
Budyń czekoladowy wieże może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 335 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.02 za porcję. 547 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz słodko-gorzką czekoladę, śmietanę, kakao w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 44 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Budyń Czekoladowy Wieże, Strawberry Towers, oraz Fancy Mousse Towers dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
4 (1/2 szklanki) ramekiny zalać sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
3
Umieść czekoladę w średniej, żaroodpornej misce i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Umieść żelatynę w małej misce, dodaj wrzącą wodę i mieszaj, aż się rozpuści. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
W średnim rondlu ubić 1/3 szklanki cukru, kakao, skrobię kukurydzianą i sól. Stopniowo dodawać mleko, ubijając, aż będzie gładkie. Włącz ogień na średni i gotuj, stale ubijając, aż mieszanina zgęstnieje i dojdzie do wrzenia, około 6 minut. Gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
6
Wyjmij z ognia i wymieszaj zarezerwowaną żelatynę, upewniając się, że zeskrobujesz dowolną zestaloną żelatynę. Natychmiast wlać gorący budyń do miski z czekoladą i odstawić na 2 minuty. Mieszaj, aż czekolada się rozpuści i będzie gładka. Pozostaw budyń do ostygnięcia przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Ułóż 1 wafelek czekoladowy na dnie każdego ramekina. Wierzch z połową puddingu czekoladowego. Wierzch z drugim ciastkiem i pozostałym budyniem. Przykryć ramekiny folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 3 godziny. Śmietanę ubić z pozostałym 1 łyżeczką cukru, używając trzepaczki. Gdy pudding wystygnie i ustawi się, Uruchom nóż wokół krawędzi każdego ramekina i rozpakuj wieże puddingu na poszczególne talerze. Na szczycie każdej wieży łyżka bitej śmietany i udekoruj proszkiem kakaowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Papier RyżowyPapier Ryżowy
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
( 55 Wafli)( 55 Wafli)
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
8
Doskonałe źródło: jodu
9
Dobre źródło: białka, ryboflawiny, witaminy D, wapnia, fosforu
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 44 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn