Budyń Czekoladowy Chia
Czekoladowy Pudding Chia może być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 183 kalorie, 7G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona chia, kakao w proszku, mleko bezmleczne i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jak zrobić Pudding Chia-i truskawkowy bananowy Pudding chia Parfait, Budyń Czekoladowy Chia, oraz Budyń Czekoladowy Chia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do blendera wlać mleko, wanilię i kakao i dodać słodzik do smaku (ok. 2 porcji). Mieszaj do momentu całkowitego włączenia kakao.
Wlać mieszaninę mleka do miski i dodać nasiona chia. Dobrze wymieszać, upewniając się, że wszystkie nasiona są zwilżone. Pozostawić na blacie i mieszać okresowo (około co 15 minut), rozbijając wszelkie klastry, które tworzą. Odstawić, aż budyń zgęstnieje i cała ciecz zostanie wchłonięta, co najmniej godzinę. Przechowywać w lodówce. Tuż przed podaniem wymieszać z owocami.
Podawać z dodatkowymi owocami.