Budyń Czekoladowo-Miętowy
Budyń czekoladowo-miętowy wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 240 kalorii, 7G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka kakao, półsłodka czekolada, ekstrakt z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 27%. Podobne przepisy to Budyń Czekoladowo-Miętowy, Budyń Czekoladowo-Miętowy, oraz Ciastka Z Budyniem Czekoladowym Miętowym.
Instrukcje
Podgrzać mleko na średnim ogniu w małym, ciężkim rondlu do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować).
Zdjąć z ognia; dodać miętę.
Odstawić 15 minut; przecedzić mieszaninę mleka przez sito do miski, zachowując mleko. Wyrzucić ciała stałe. Powrót mleka na patelnię; wymieszać z cukrem, skrobia kukurydziana, kakao, i sól. Powrót patelni do średniego ciepła; doprowadzić do wrzenia, stale mieszając trzepaczką, aż mieszanina zgęstnieje.
Żółtka umieścić w średniej misce; stopniowo dodawać połowę gorącej mieszanki mleka, stale mieszając trzepaczką.
Dodać mieszaninę jaj do patelni; doprowadzić do wrzenia, stale mieszając. Gotować 1 minutę lub do grubości.
Zdjąć z ognia; dodać wanilię i czekoladę, mieszając, aż czekolada się rozpuści.
Do miski wlać budyń; powierzchnię puddingu przykryć folią. Wyluzuj.
Dekoruj gałązkami mięty, w razie potrzeby.