Budyń Czekoladowo-Espresso
Pudding czekoladowo-Espresso może być tylko deserem, którego szukasz. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 484 kalorie, 15g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz vanillan ekstrakt, bitą polewą, skrobia kukurydziana, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Czekoladowy Biszkopt Espresso, Budyń czekoladowy z bitą śmietaną Espresso, oraz Budyń czekoladowy z bitą śmietaną Espresso.
Instrukcje
Ubij razem mleko, cukier, kakao, skrobię kukurydzianą, ESPRESSO instant i sól w średniej wielkości ciężkim rondlu na średnim ogniu i gotuj, stale ubijając, 5 minut lub aż mieszanina będzie gorąca. Stopniowo ubijać 1/3 szklanki gorącego mleka w jajku.
Miksturę jajek ubić na pozostałą gorącą masę mleczną.
Gotować, ubijając stale, 3 minuty lub aż mieszanina zgęstnieje.
Wyjąć z ognia i dodać posiekaną czekoladę, mieszając, aż czekolada się rozpuści i mieszanina będzie gładka. Wymieszać wanilią.
Wlać mieszaninę do szklanej miski.
Na ciepłą mieszaninę nałożyć folię o dużej wytrzymałości (aby zapobiec tworzeniu się folii) i schłodzić 2 godziny lub aż pudding będzie całkowicie chłodny.
Łyżka 1/2 szklanki budyniu do każdego z 5 indywidualnych potraw serwujących, a top każdy z 1 łyżka. bitą polewą.
Dekorować, w razie potrzeby.