Budyń Czarny
Ten bezglutenowy przepis służy 9 i kosztuje 92 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 574 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, mleko, płatki owsiane ze stali i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Budyń Z Czarnego Ryżu, Budyń z Czarnego Lasu, oraz Ciasto Budyniowe Z Czarnym Dnem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 Rozgrzej piekarnik do 163° i nasmaruj 2 szklane Patelnie. (Jeśli nie masz szklane Patelnie Bochenek, linia metalowe Patelnie bochenek z pergaminem, aby utrzymać kiełbasę krwi od reakcji z metalem i tworząc off-smak.) Wymieszać 1 łyżeczkę soli do krwi.
2 doprowadzić 2 1/2 szklanki wody do wrzenia i wymieszać z owsa. Dusić, mieszając od czasu do czasu, przez 15 minut, aż po prostu miękkie, nie mushy.
Wlać krew przez drobne sito do dużej miski, aby usunąć grudki. Wymieszać tłuszcz, cebulę, mleko, pieprz, ziele angielskie i pozostałe 1 1/2 łyżeczki soli.
Dodać płatki owsiane i wymieszać. Podzielić mieszaninę między Patelnie Bochenek, przykryć folią i piec przez 1 godzinę, aż firma. Całkowicie fajne. Zamknąć w plastikowej folii i więdnąć zamrażać do dłuższego użytku lub przechowywać w lodówce do tygodnia.
4 do podania, pokroić kawałek o grubości około 1/2 cala z bochenka. Smażyć na maśle lub oleju, aż krawędzie będą lekko chrupiące i rumiane.
Z prawdziwego irlandzkiego jedzenia David Bowers, © 2012 Skyhorse Publishing