Budyń Chlebowy Z Jeżynami
Na 3,22 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 893 kalorie, 36g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 11. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 6 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 minuty. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, zmielony cynamon, zmielone nasiona kolendry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Budyń Chlebowy Z Jeżynami, Budyń chlebowy pełnoziarnisty z orzechami włoskimi i sosem jeżyn, oraz Jeżyna Brzoskwiniowy Budyń Chlebowy Z Prażonymi Orzechami Pekan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko posmarować 1,5-litrowe naczynie do pieczenia.
W naczyniu do pieczenia umieść połowę kostek chleba, a następnie połowę jeżyn. Wierzch z pozostałym chlebem, następnie pozostałe jeżyny.
Ubij razem jajka, mleko, cukry, cynamon, kolendrę i sól.
Wlać mieszaninę na chleb i jagody.
Odstawić na 30 40 minut, naciskając kostki chleba łyżką zanurzyć je w kremie co kilka minut.W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 177°.
Piec w łaźni wodnej przez około 1 godzinę i 15 minut, aż środek budyniu będzie dmuchany i jędrny.
Podawać na ciepło z lodami.