Ten wegetariański przepis służy 7 i kosztuje 2,16 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 628 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka twarogu, jajka, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 88% to danie jest super. Podobne przepisy to Budyń Chlebowy Z Jagodami, Budyń Chlebowy Z Jagodami, oraz Borówka, Budyń Chlebowy.
Instrukcje
1
Ułóż połowę kostek chleba na lekko nasmarowanej patelni 13 x 9 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki Chleba
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Posypać równomiernie serem śmietankowym i 1 szklanką borówek; na wierzch wyłożyć pozostałą kostkę chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowy
Borówki Amerykańskie
Kostki Chleba
3
Ubić razem jajka, 4 szklanki mleka, cukier, masło i syrop klonowy; wlać mieszaninę chleba, naciskając kostki chleba, aby wchłonąć mieszaninę jaj. Przykryć i schłodzić 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki Chleba
Syrop Klonowy
Masło
Chleb
Cukier
Jajko
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
4
Piec, pod przykryciem, w temperaturze 350 przez 30 minut. Odkryć i piec 30 więcej minut lub do lekko rumiane i zestaw.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Odstawić na 5 minut przed podaniem.
6
Pozostałe 2 szklanki jagód i konfitury jagodowe wymieszać w rondlu na małym ogniu do ogrzania.