Budyń chlebowy z dynią
Jeśli masz około 1 godziny i 50 minut do spędzenia w kuchni, Bread Pudding Pumpkin może być wspaniałym przepisem laktoovo-wegetariańskim do wypróbowania. Ten deser ma 1039 kalorii , 32 g białka i 25 g tłuszczu na porcję. Za 2,45 USD za porcję ten przepis pokrywa 47% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 8 osób. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jeśli masz pod ręką czerstwy chleb, dynię do ciasta, jajka i kilka innych składników, możesz go zrobić. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawy. Pumpkin Bread Pudding , Pumpkin Sticky Toffee Pudding i Tiramisu Bread Pudding są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umyj dynie; odetnij wierzchołki i wyrzuć. Wydrąż pestki i luźne włókna (zachowaj pestki do innego wykorzystania, jeśli chcesz). W dużej misce ubij jajka, mleko, brązowy cukier, sól, cynamon, wanilię i gałkę muszkatołową. Wymieszaj z kostkami chleba, ananasem, orzechami włoskimi i rodzynkami. Nałóż łyżką do skorupek dyni.
Umieścić na natłuszczonej blasze do pieczenia o wymiarach 15 cali x 10 cali x 1 cal. Luźno przykryć wierzch folią.
Piec w temperaturze 350° przez 1-1/4 godziny. Zdjąć pokrywkę; piec jeszcze 15-30 minut lub do momentu, aż dynia zmięknie, a nóż włożony w środek puddingu chlebowego będzie czysty. Aby podać, nałożyć pudding chlebowy i ugotowaną dynię do foremek na deser.