Budyń chlebowy z białą czekoladą i sosem wiśniowym
Biały pudding chlebowy z sosem wiśniowym zajmuje około 1 godziny od początku do końca. Ten przepis daje 12 porcji po 589 kalorii , 14 g białka i 38 g tłuszczu każda. Za 2,12 USD za porcję przepis ten pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 15 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką cukier, wiśnie, chleb i kilka innych składników, możesz go zrobić. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Jest dostarczany przez Taste of Home. Dobrze sprawdza się jako deser. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 56% . Ta ocena jest całkiem dobra. Wypróbuj Cherry Chocolate Bread Pudding , Cherry Almond Tart i Cherry Almond White Chocolate Scones, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużym rondlu zagotuj wiśnie, sok i cukier, mieszając od czasu do czasu. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 5 minut.
Wyjmij wiśnie łyżką cedzakową; odstaw. Zagotuj ponownie płyn; gotuj, aż objętość zmniejszy się do około 3/4 szklanki. Włóż wiśnie z powrotem do rondla; ostudź.
Umieść kostki chleba w natłuszczonej formie do pieczenia o wymiarach 13 cali x 9 cali. W dużym rondlu wymieszaj śmietanę, białą czekoladę, mleko, cukier, cynamon i gałkę muszkatołową. Gotuj i mieszaj na średnio-niskim ogniu, aż czekolada się rozpuści.
Dodaj niewielką ilość mieszanki do jajek; wlej całość z powrotem na patelnię, cały czas mieszając.
Polać mieszanką kostki chleba.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 25–30 minut lub do momentu, aż nóż włożony blisko środka będzie czysty.
Podawać na ciepło z sosem wiśniowym i kawałkami czekolady.