Budyń chlebowy suflet z sosem Whiskey

Budyń chlebowy suflet z sosem Whiskey
Budyń chlebowy suflet z sosem Whiskey może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 595 kalorii, 15g białka, oraz 24g tłuszczu. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz jajka, cukier, gałkę muszkatołową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać francuski chleb można śledzić to danie główne z Francuski Budyń Chlebowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Budyń Chlebowy Suflet Z Sosem Whiskey, Budyń chlebowy suflet z sosem Whiskey, oraz Budyń chlebowy z sosem Whiskey dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj suflet: Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Masło i cukier 8-filiżanka suflet danie, wyjmując nadmiar cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
3
W średniej misce ubić żółtka z filiżanką cukru, wanilii, cynamonu, gałki muszkatołowej, aż będą gęste, kremowe i cytrynowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
CynamonCynamon
WaniliaWanilia
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
CytrynaCytryna
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Trzepaczka do mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
W dużej misce umieścić pokrojony w kostkę chleb.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Wlać mieszaninę mleka na chleb. Odstawić na 45 minut, aby chleb wchłonął mieszaninę mleczną.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
MlekoMleko
7
Używając miksera elektrycznego z niską prędkością, ubijaj białka, aż będą spienione.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
8
Dodaj sól i zwiększ prędkość do średniej. Kiedy białka zaczynają tworzyć sztywne szczyty, stopniowo dodawaj pozostałą filiżankę cukru, zwiększając prędkość do wysokiej. Ubijaj, aż białka będą sztywne i błyszczące.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
SólSól
9
Rodzynki i orzechy pekan wymieszać z namoczonym chlebem. Złóż w bezie, upewniając się, że nie overmix.
Składniki, których będziesz potrzebować
RodzynkiRodzynki
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
ChlebChleb
10
Przenieść mieszaninę do przygotowanej formy i piec przez 35 do 40 minut, aż dmuchnie i złocisty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Przygotować sos: w podwójnym kotle podgrzać śmietanę na gotującej się wodzie. W średniej misce ubić żółtka z cukrem, aż do uzyskania koloru cytrynowego. Stopniowo ubijaj rozgrzaną śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
KremKrem
CytrynaCytryna
SOSSOS
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Powrót mieszaninę do podwójnego kotła i gotować na wolnym ogniu wody, stale mieszając, aż wystarczająco grube, aby pokryć tył drewnianej łyżki. Powoli dodaj bourbon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
13
Sos wlać do rozgrzanego rondla i podawać z suflem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
14
artykuł var
15
Typ_27_data = {};
16
artykuł
17
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;

Polecane wino: Bordeaux, Okruchy Czekoladowych Herbatników Graham (około 14 Całych Herbatników), Biały Bordowy

Bordeaux, szampan i biały Burgundy to świetny wybór dla Francuzów. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Baron des Chartrons Bordeaux z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Baron des Chartrons Bordeaux
Baron des Chartrons Bordeaux
Nos świeżych czerwonych owoców. Świetna struktura, miękkie taniny i świeży finał dojrzałej wiśni i borówki. Elegancki i bardzo typowy dla apelacji.Baron des Chartrons Rouge idealnie komponuje się z grillowaną wołowiną, makaronem serowym lub jagnięciną.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn