Budyń chlebowy suflet z sosem Whiskey
Budyń chlebowy suflet z sosem Whiskey może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 595 kalorii, 15g białka, oraz 24g tłuszczu. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz jajka, cukier, gałkę muszkatołową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać francuski chleb można śledzić to danie główne z Francuski Budyń Chlebowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Budyń Chlebowy Suflet Z Sosem Whiskey, Budyń chlebowy suflet z sosem Whiskey, oraz Budyń chlebowy z sosem Whiskey dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj suflet: Rozgrzej piekarnik do 177°.
Masło i cukier 8-filiżanka suflet danie, wyjmując nadmiar cukru.
W średniej misce ubić żółtka z filiżanką cukru, wanilii, cynamonu, gałki muszkatołowej, aż będą gęste, kremowe i cytrynowe.
W dużej misce umieścić pokrojony w kostkę chleb.
Wlać mieszaninę mleka na chleb. Odstawić na 45 minut, aby chleb wchłonął mieszaninę mleczną.
Używając miksera elektrycznego z niską prędkością, ubijaj białka, aż będą spienione.
Dodaj sól i zwiększ prędkość do średniej. Kiedy białka zaczynają tworzyć sztywne szczyty, stopniowo dodawaj pozostałą filiżankę cukru, zwiększając prędkość do wysokiej. Ubijaj, aż białka będą sztywne i błyszczące.
Rodzynki i orzechy pekan wymieszać z namoczonym chlebem. Złóż w bezie, upewniając się, że nie overmix.
Przenieść mieszaninę do przygotowanej formy i piec przez 35 do 40 minut, aż dmuchnie i złocisty.
Przygotować sos: w podwójnym kotle podgrzać śmietanę na gotującej się wodzie. W średniej misce ubić żółtka z cukrem, aż do uzyskania koloru cytrynowego. Stopniowo ubijaj rozgrzaną śmietanę.
Powrót mieszaninę do podwójnego kotła i gotować na wolnym ogniu wody, stale mieszając, aż wystarczająco grube, aby pokryć tył drewnianej łyżki. Powoli dodaj bourbon.
Sos wlać do rozgrzanego rondla i podawać z suflem.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;