Budyń Chlebowy Ratatouille
Budyń chlebowy Ratatouille wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.54 za porcję. Jedna porcja zawiera 316 kalorii, 18g białka, oraz 10 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, paprykę, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%. Podobne przepisy to bez jaj karmelowy budyń chlebowy, gotowany na parze bez pieczenia budyń chlebowy, Dziś Kolacja: Ratatouille z pieczywem z grilla, oraz Ratatouille 's Ratatouille (Thomas Keller' s Confit Byaldi).
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; zmniejszyć ogień do średnio-niskiej. Przykryć i gotować 10 minut lub do złotego koloru, mieszając od czasu do czasu.
Dodać bakłażana i dalej 6 składników (przez czosnek); przykryć i gotować 10 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu. Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Dodać pomidory; gotować, odkryte, 15 minut lub aż płyn prawie odparuje, mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z ognia; lekko ostudzić.
Połącz mleko, 1/4 szklanki sera, jajka i białka w dużej misce, mieszając trzepaczką. Wymieszać mieszaninę bakłażanów.
Dodać chleb; delikatnie wymieszać, aby połączyć.
Odstawić na 10 minut. Mieszankę łyżką do 2-ćwiartkowego naczynia do pieczenia pokrytego sprayem do gotowania.
Posypać budyniem pozostałą 1/2 szklanki sera.
Piec w 350 przez 45 minut lub aż budyń jest ustawiony i lekko rumiane.