Budyń chlebowy Panettone z sosem Amaretto

Budyń chlebowy Panettone z sosem Amaretto
Budyń chlebowy Panettone z sosem Amaretto to Wegetariańskie deser. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 512 kalorii, 12g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Jeśli masz pod ręką mleko, śmietanę, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. 38 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pijany Budyń Chlebowy Z Sosem Amaretto, Budyń chlebowy z białej czekolady jagodowej z sosem śmietanowym Amaretto, oraz Budyń Chlebowy Panettone dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Aby zrobić sos: doprowadzić śmietanę, mleko i cukier do wrzenia w dużym rondlu na średnim ogniu, często mieszając. W małej misce wymieszaj amaretto i skrobię kukurydzianą, aby zmiksować, a następnie ubijaj do mieszanki śmietany. Dusić na średnim ogniu, aż sos zgęstnieje, ciągle mieszając, około 2 minut. Odstawić i ogrzać. (SOS amaretto można zrobić 3 dni wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Przepłukać przed podaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
2 Szklanki Ciasteczek Waflowych Waniliowych2 Szklanki Ciasteczek Waflowych Waniliowych
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Aby budyń chleb: lekko masło 13 przez 9 przez 2-calowe naczynie do pieczenia. Ułóż kostki chleba w przygotowanym naczyniu. W dużej misce ubić jajka, śmietanę, mleko i cukier do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Wlać budyń na kostki chleba i delikatnie nacisnąć kostki chleba, aby zanurzyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
5
Odstawić na 30 minut, od czasu do czasu naciskając kostki chleba do mieszaniny kremu. (Przepis można przygotować do tego punktu 2 godziny wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
6
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Piec, aż budyń puffs i jest ustawiony w centrum, o 45 protokół. Lekko schłodzić. Łyżka budyniu chlebowego do misek, skropić ciepłym sosem amaretto i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Ciasteczek Waflowych Waniliowych2 Szklanki Ciasteczek Waflowych Waniliowych
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia5
Magazyn