Budyń chlebowy Panettone z sosem Amaretto
Budyń chlebowy Panettone z sosem Amaretto to Wegetariańskie deser. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 512 kalorii, 12g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Jeśli masz pod ręką mleko, śmietanę, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. 38 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pijany Budyń Chlebowy Z Sosem Amaretto, Budyń chlebowy z białej czekolady jagodowej z sosem śmietanowym Amaretto, oraz Budyń Chlebowy Panettone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Aby zrobić sos: doprowadzić śmietanę, mleko i cukier do wrzenia w dużym rondlu na średnim ogniu, często mieszając. W małej misce wymieszaj amaretto i skrobię kukurydzianą, aby zmiksować, a następnie ubijaj do mieszanki śmietany. Dusić na średnim ogniu, aż sos zgęstnieje, ciągle mieszając, około 2 minut. Odstawić i ogrzać. (SOS amaretto można zrobić 3 dni wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Przepłukać przed podaniem.)
Aby budyń chleb: lekko masło 13 przez 9 przez 2-calowe naczynie do pieczenia. Ułóż kostki chleba w przygotowanym naczyniu. W dużej misce ubić jajka, śmietanę, mleko i cukier do wymieszania.
Wlać budyń na kostki chleba i delikatnie nacisnąć kostki chleba, aby zanurzyć.
Odstawić na 30 minut, od czasu do czasu naciskając kostki chleba do mieszaniny kremu. (Przepis można przygotować do tego punktu 2 godziny wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Piec, aż budyń puffs i jest ustawiony w centrum, o 45 protokół. Lekko schłodzić. Łyżka budyniu chlebowego do misek, skropić ciepłym sosem amaretto i podawać.