Budyń chlebowy babci
Jeśli masz około 1 godzina i 10 minut do spędzenia w kuchni budyń chlebowy babci może być super bezglutenowe i lakto ovo Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis serwuje 9 i kosztuje 55 centów za porcję. Ten deser ma 212 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. 21 osób próbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz pod ręką skrobię kukurydzianą, żółtka jaj, rozdarte jednodniowe i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci smak domu. Z łyżką wynik 32%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Budyń chlebowy babci, Budyń chlebowy babci z sosem cytrynowym, oraz Budyń imbirowo - maślany mojej babci.
Instrukcje
W przypadku budyniu połącz pierwsze pięć składników w dużej misce.
Dodaj chleb i rodzynki; dobrze wymieszaj. Zamień się w natłuszczoną 9-calową. kwadratowa blacha do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 50 minut.
Tymczasem do sosu połącz żółtka, cukier i skrobię kukurydzianą na szczycie podwójnego kotła. Stopniowo dodawaj mleko, mieszając, aż będzie gładkie. Gotuj nad wrzącą wodą, ciągle mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i pokryje metalową łyżką.
Zdejmij z ognia i dodaj wanilię.
Podawaj budyń i sos na ciepło lub schłodzony.
Polecane wino: Madera, Pedro Ximenez
Pudding chlebowy można łączyć z Maderanem i Pedro Ximénezem. Słodki, orzechowy smak Pedro Ximéneza z nutami fig i karmelu tak dobrze komponuje się z budyniem chlebowym. Madeiran to kolejna opcja-możesz nawet znaleźć przepisy na madeiran w budyniu chlebowym! Możesz spróbować Laurent-Perrier La Cuvee Brut. Recenzentom podoba się to z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 45 dolarów za butelkę.
![Laurent-Perrier La Cuvee Brut]()
Laurent-Perrier La Cuvee Brut
Wino pochodzi z najczystszego soku winogronowego i samo w sobie pozwala Laurent-Perrier wytworzyć "La Cuvée", szampana o wielkiej finezji i pięknej świeżości uzyskanej po długim procesie starzenia w naszych piwnicach.Bladozłoty kolor. Drobne bąbelki karmią trwały mus. Delikatny nos z nutą świeżych cytrusów i białych kwiatów. Złożoność wina wyraża się w kolejnych nutach, takich jak brzoskwinia winorośli i nuty białych owoców. Idealna równowaga między świeżością a delikatnością z owocowymi smakami bardzo obecnymi na finiszu.To świeże i czyste wino jest idealne na aperitif. Nuty cytrusów i białych owoców oraz niezwykła równowaga wsparta subtelnym musowaniem sprawiają, że jest idealnym dodatkiem do drobiu i najlepszych ryb.