Budyń chlebowy babci

Budyń chlebowy babci
Jeśli masz około 1 godzina i 10 minut do spędzenia w kuchni budyń chlebowy babci może być super bezglutenowe i lakto ovo Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis serwuje 9 i kosztuje 55 centów za porcję. Ten deser ma 212 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. 21 osób próbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz pod ręką skrobię kukurydzianą, żółtka jaj, rozdarte jednodniowe i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci smak domu. Z łyżką wynik 32%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Budyń chlebowy babci, Budyń chlebowy babci z sosem cytrynowym, oraz Budyń imbirowo - maślany mojej babci.

Instrukcje

1
W przypadku budyniu połącz pierwsze pięć składników w dużej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodaj chleb i rodzynki; dobrze wymieszaj. Zamień się w natłuszczoną 9-calową. kwadratowa blacha do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
3
Piec w temperaturze 350° przez 50 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
Tymczasem do sosu połącz żółtka, cukier i skrobię kukurydzianą na szczycie podwójnego kotła. Stopniowo dodawaj mleko, mieszając, aż będzie gładkie. Gotuj nad wrzącą wodą, ciągle mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i pokryje metalową łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
5
Zdejmij z ognia i dodaj wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
6
Podawaj budyń i sos na ciepło lub schłodzony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem

Polecane wino: Madera, Pedro Ximenez

Pudding chlebowy można łączyć z Maderanem i Pedro Ximénezem. Słodki, orzechowy smak Pedro Ximéneza z nutami fig i karmelu tak dobrze komponuje się z budyniem chlebowym. Madeiran to kolejna opcja-możesz nawet znaleźć przepisy na madeiran w budyniu chlebowym! Możesz spróbować Laurent-Perrier La Cuvee Brut. Recenzentom podoba się to z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 45 dolarów za butelkę.
Laurent-Perrier La Cuvee Brut
Laurent-Perrier La Cuvee Brut
Wino pochodzi z najczystszego soku winogronowego i samo w sobie pozwala Laurent-Perrier wytworzyć "La Cuvée", szampana o wielkiej finezji i pięknej świeżości uzyskanej po długim procesie starzenia w naszych piwnicach.Bladozłoty kolor. Drobne bąbelki karmią trwały mus. Delikatny nos z nutą świeżych cytrusów i białych kwiatów. Złożoność wina wyraża się w kolejnych nutach, takich jak brzoskwinia winorośli i nuty białych owoców. Idealna równowaga między świeżością a delikatnością z owocowymi smakami bardzo obecnymi na finiszu.To świeże i czyste wino jest idealne na aperitif. Nuty cytrusów i białych owoców oraz niezwykła równowaga wsparta subtelnym musowaniem sprawiają, że jest idealnym dodatkiem do drobiu i najlepszych ryb.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia2
Magazyn