Budyń chlebowy babci

Budyń chlebowy babci
Jeśli masz około 1 godzina i 10 minut do spędzenia w kuchni budyń chlebowy babci może być super bezglutenowe i lakto ovo Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis serwuje 9 i kosztuje 55 centów za porcję. Ten deser ma 212 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. 21 osób próbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz pod ręką skrobię kukurydzianą, żółtka jaj, rozdarte jednodniowe i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci smak domu. Z łyżką wynik 32%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Budyń chlebowy babci, Budyń chlebowy babci z sosem cytrynowym, oraz Budyń imbirowo - maślany mojej babci.

Instrukcje

1
W przypadku budyniu połącz pierwsze pięć składników w dużej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Dodaj chleb i rodzynki; dobrze wymieszaj. Zamień się w natłuszczoną 9-calową. kwadratowa blacha do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
3
Piec w temperaturze 350° przez 50 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Tymczasem do sosu połącz żółtka, cukier i skrobię kukurydzianą na szczycie podwójnego kotła. Stopniowo dodawaj mleko, mieszając, aż będzie gładkie. Gotuj nad wrzącą wodą, ciągle mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i pokryje metalową łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
5
Zdejmij z ognia i dodaj wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®
6
Podawaj budyń i sos na ciepło lub schłodzony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony

Polecane wino: Madera, Pedro Ximenez

Pudding chlebowy można łączyć z Maderanem i Pedro Ximénezem. Słodki, orzechowy smak Pedro Ximéneza z nutami fig i karmelu tak dobrze komponuje się z budyniem chlebowym. Madeiran to kolejna opcja-możesz nawet znaleźć przepisy na madeiran w budyniu chlebowym! Możesz spróbować Laurent-Perrier La Cuvee Brut. Recenzentom podoba się to z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 45 dolarów za butelkę.
Laurent-Perrier La Cuvee Brut
Laurent-Perrier La Cuvee Brut
Wino pochodzi z najczystszego soku winogronowego i samo w sobie pozwala Laurent-Perrier wytworzyć "La Cuvée", szampana o wielkiej finezji i pięknej świeżości uzyskanej po długim procesie starzenia w naszych piwnicach.Bladozłoty kolor. Drobne bąbelki karmią trwały mus. Delikatny nos z nutą świeżych cytrusów i białych kwiatów. Złożoność wina wyraża się w kolejnych nutach, takich jak brzoskwinia winorośli i nuty białych owoców. Idealna równowaga między świeżością a delikatnością z owocowymi smakami bardzo obecnymi na finiszu.To świeże i czyste wino jest idealne na aperitif. Nuty cytrusów i białych owoców oraz niezwykła równowaga wsparta subtelnym musowaniem sprawiają, że jest idealnym dodatkiem do drobiu i najlepszych ryb.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia2
Magazyn