Budyń Chlebowo-masłowy
Chleb i budyń masło może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 448 kalorii, 6G białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać masło, okrągłe bułki, takie jak brioche, jajka i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj budyń z masłem chlebowym, jak zrobić budyń z masłem chlebowym, Budyń Chlebowo-masłowy, oraz Budyń Chlebowo-masłowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 163°. masło 9 - na 13-na 2-calowe prostokątne naczynie żaroodporne.
Pozostałe masło rozłożyć po jednej stronie każdej kromki chleba. Ułóż kromki chleba, z masłem do góry, w jednej warstwie na dnie przygotowanego naczynia.
Posypać rodzynkami i odstawić.
W dużym rondlu połącz mleko, śmietanę i sól. Używając ostrza małego, ostrego noża, zeskrobuj nasiona z ziaren wanilii do mieszaniny; dodaj zeskrobane ziarna wanilii.
Umieścić patelnię na umiarkowanym ogniu i doprowadzić do wrzenia.
W dużej misce, ubij razem jajka i cukier, aż bladożółty, o 1 minutę.
Ubić powoli około 1 szklanki gorącego mleka do mieszaniny jajek, aby podnieść temperaturę bez gotowania jaj. Stopniowo ubijaj pozostałą mieszaninę mleka, ubijając aż do całkowitego połączenia.
Wlać krem przez sito o drobnych oczkach do dużej miski i wyrzucić ziarna wanilii.
Na chleb polać kremem. Chleb unosi się na górę—użyj szpatułki, aby delikatnie przycisnąć plastry, upewniając się, że są całkowicie pokryte kremem.
Umieść naczynie w dużej patelni do pieczenia lub obramowanej blasze do pieczenia i dodaj wystarczająco ciepłej wody do patelni, aby osiągnąć około połowy boków naczynia.
Piec budyń przez 30 minut, a następnie za pomocą szpatułki delikatnie docisnąć kromki chleba. Kontynuuj pieczenie, aż pudding jest dmuchany i ustawić, ale nadal jiggles w centrum, o 30 więcej minut.
Przełożyć budyń w łaźni wodnej do stelaża, aby lekko ostygł.
W międzyczasie, w małym rondlu na małym ogniu, ogrzać dżem morelowy z 1 łyżką wody, mieszając od czasu do czasu, aż skroplony, około 1 minuty.
Ostrożnie wyjmij budyń z łaźni wodnej, a następnie umyj powierzchnię ciepłym dżemem morelowym. Wierzch polać cukrem cukierniczym i podawać na ciepło. Zrób z wyprzedzeniem: budyń z masłem i chlebem można przygotować z wyprzedzeniem, przykryć i schłodzić do dwóch dni. Podgrzej całe naczynie w łaźni wodnej w piekarniku 163°, aż środek będzie ciepły. Poszczególne porcje można podgrzać w tosterze.