Budyń Chlebowo-masłowy

Budyń Chlebowo-masłowy
Chleb i budyń masło może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 448 kalorii, 6G białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać masło, okrągłe bułki, takie jak brioche, jajka i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj budyń z masłem chlebowym, jak zrobić budyń z masłem chlebowym, Budyń Chlebowo-masłowy, oraz Budyń Chlebowo-masłowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 163°. masło 9 - na 13-na 2-calowe prostokątne naczynie żaroodporne.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Pozostałe masło rozłożyć po jednej stronie każdej kromki chleba. Ułóż kromki chleba, z masłem do góry, w jednej warstwie na dnie przygotowanego naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
ChlebChleb
3
Posypać rodzynkami i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
RodzynkiRodzynki
4
W dużym rondlu połącz mleko, śmietanę i sól. Używając ostrza małego, ostrego noża, zeskrobuj nasiona z ziaren wanilii do mieszaniny; dodaj zeskrobane ziarna wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Krem CiężkiKrem Ciężki
NasionaNasiona
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
NóżNóż
5
Umieścić patelnię na umiarkowanym ogniu i doprowadzić do wrzenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Zdjąć z ognia.
7
W dużej misce, ubij razem jajka i cukier, aż bladożółty, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Ubić powoli około 1 szklanki gorącego mleka do mieszaniny jajek, aby podnieść temperaturę bez gotowania jaj. Stopniowo ubijaj pozostałą mieszaninę mleka, ubijając aż do całkowitego połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Wlać krem przez sito o drobnych oczkach do dużej miski i wyrzucić ziarna wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Na chleb polać kremem. Chleb unosi się na górę—użyj szpatułki, aby delikatnie przycisnąć plastry, upewniając się, że są całkowicie pokryte kremem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
11
Umieść naczynie w dużej patelni do pieczenia lub obramowanej blasze do pieczenia i dodaj wystarczająco ciepłej wody do patelni, aby osiągnąć około połowy boków naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
12
Piec budyń przez 30 minut, a następnie za pomocą szpatułki delikatnie docisnąć kromki chleba. Kontynuuj pieczenie, aż pudding jest dmuchany i ustawić, ale nadal jiggles w centrum, o 30 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
SzpatułkaSzpatułka
13
Przełożyć budyń w łaźni wodnej do stelaża, aby lekko ostygł.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
14
W międzyczasie, w małym rondlu na małym ogniu, ogrzać dżem morelowy z 1 łyżką wody, mieszając od czasu do czasu, aż skroplony, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem MorelowyDżem Morelowy
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
15
Ostrożnie wyjmij budyń z łaźni wodnej, a następnie umyj powierzchnię ciepłym dżemem morelowym. Wierzch polać cukrem cukierniczym i podawać na ciepło. Zrób z wyprzedzeniem: budyń z masłem i chlebem można przygotować z wyprzedzeniem, przykryć i schłodzić do dwóch dni. Podgrzej całe naczynie w łaźni wodnej w piekarniku 163°, aż środek będzie ciepły. Poszczególne porcje można podgrzać w tosterze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Dżem MorelowyDżem Morelowy
MasłoMasło
ChlebChleb
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TosterToster
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn