Budyń bananowo-Chlebowo-masłowy
Budyń bananowo-Chlebowo-masłowy może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 605 kalorii. Jeśli masz masło, wodę, żółtka jaj i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bananowy chleb i budyń z masłem, Budyń chlebowy bananowy z masłem orzechowym, oraz Masło Orzechowe Czekolada Banan Chleb Budyń dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko maślane osiem ramekinów 4,5 na 2 cale. W dużej misce, wrzucić brioche z roztopionym masłem.
Rozłóż brioche na dużej blasze do pieczenia i piec przez około 15 protokół, mieszając od czasu do czasu, aż złoty i chrupiące.
W międzyczasie, w małym ciężkim rondlu, połączyć 3/4 szklanki cukru z syropem kukurydzianym i wodą; gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotuj syrop bez mieszania, aż powstanie głęboki bursztynowy karmel, około 7 minut.
Karmel wyjąć z ognia i dokładnie wymieszać w 1/3 szklanki śmietany, pozostałe 3 łyżki masła i sól. Natychmiast wlać 2 łyżki karmelu do każdego z przygotowanych ramekinów i umieścić je na dużej patelni. Pokrojone banany układamy dekoracyjnie w karmelu.
W dużej misce rozgnieść pozostałe 2 banany, aż będą gładkie.
Ubij mleko, żółtka, pozostałą 1/2 szklanki cukru, wanilię i pozostałą 1 szklankę ciężkiej śmietany, aż będzie gładka. Złożyć w tosty brioche i odstawić, mieszając od czasu do czasu, aż ciecz zostanie całkowicie wchłonięta, o 20 protokół.
Łyżka mieszanki chleba do ramekins i wygładzić powierzchnie.
Wlać wystarczającą ilość gorącej wody do patelni do pieczenia, aby dotrzeć do połowy boków ramekinów.
Piecz budynie w łaźni wodnej przez 35 minut, lub do momentu, aż Firma i nóż włożony do środka wyjdzie czysty.
Wyjmij ramekiny z łaźni wodnej i pozostaw do ostygnięcia.
Aby zdemolować, użyj noża wokół puddingów. Na górze każdy z talerzem. Odwróć talerze i podnieś ramekiny.
Resztę karmelu zalać puddingami.
Podawać na ciepło z lodami lub bitą śmietaną.