Budyń ryżowy z mlekiem kokosowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj puddingu ryżowego z mlekiem kokosowym. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 591 kalorii, 5G białka, oraz 50 g tłuszczu na porcję. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz brązowy cukier, ekstrakt z wanilii, zarezerwowany ryż z przysmaków z kurczaka bazylii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pudding Ryżowy Z Mleka Kokosowego, Risotto z mlekiem kokosowym (budyń ryżowy Arborio), oraz Pudding ryżowy kardamon z mlekiem kokosowym.
Instrukcje
W średnim garnku, wymieszać razem ryż,1 1/2 puszki mleka kokosowego (rezerwy pozostałe mleko kokosowe dla rundy 2 przepis kokosowy rosół), cukier, i skórki z limonki.
Umieścić garnek na średnim ogniu, doprowadzić go do gotowanego na wolnym ogniu, i przykryć. Gotować, aż budyń stanie się bardzo gęsty, 20 do 25 minut.
Podczas gdy budyń jest gotowanie, toast rozdrobnione kokosa w suchej patelni na średnim ogniu, aż złoty kolor.
Po wystygnięciu budyniu 10 minut, wymieszać wanilią.
Podawać budyń ryżowy polany pokrojonym w kostkę mango i posypany prażonym kokosem.