Budyń chlebowy z sosem maślanym
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów wegetariańskich lacto ovo do swojej skrzynki z przepisami, Bread Pudding with Butter Sauce może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 11 g białka , 22 g tłuszczu i łącznie 423 kalorie . Ten przepis jest przeznaczony dla 2 osób i kosztuje 1,01 USD za porcję. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Ten przepis z Taste of Home wymaga bourbona, masła, zmielonej gałki muszkatołowej i cukru. Dobrze sprawdza się jako deser. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 50 minut . Z wynikiem spoonacular wynoszącym 38% , to danie jest raczej kiepskie. Wypróbuj Tiramisu Bread Pudding , Banana Foster Bread Pudding i Blackberry Bread Pudding, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Podziel kostki chleba i rodzynki między dwie natłuszczone foremki o pojemności 8 uncji lub foremki do kremu.
W małej misce wymieszaj jajko, mleko, wodę, cukier, cynamon i gałkę muszkatołową.
Polać mieszankę chlebową.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 35-40 minut lub do momentu, aż nóż włożony blisko środka wyjdzie czysty. Odstawić do ostygnięcia na 15 minut.
Tymczasem w małym rondelku rozpuść masło. Dodaj cukier, żółtko i wodę. Gotuj i mieszaj na średnio-niskim ogniu przez 4 minuty lub do momentu rozpuszczenia się cukru i zagotowania mieszanki.
Zdjąć z ognia, dodać bourbon, jeśli jest to pożądane.
Podawać na ciepło z budyniem chlebowym.