Budyń Chlebowy Z Porem
Budyń chlebowy Por jest Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 514 kalorii. Na $1.2 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka śmietany, masło, gałka muszkatołowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 100 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 39%, co nie jest zbyt wspaniałe. Spróbuj Budyń Chlebowy Z Porem, Budyń Chlebowy Z Porem, oraz Budyń Chlebowy Z Porem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Umieścić rundy pora w dużej misce z ciepłą wodą i swish tak, że wszelkie Brud spada na dno miski. Ustaw patelnię średnio sauté na średnim ogniu, podnieś pory z wody, odcedzić i dodać je do patelni. Doprawić solą i gotować, często mieszając, przez około 5 minut. Gdy pory zaczynają mięknąć, obniż ciepło do średnio-niskiego. Pory uwolnią płyn. Masło wymieszać do emulgowania i doprawić pieprzem do smaku. Przykryć patelnię pergaminową pokrywką i gotować, mieszając co 10 minut, aż pory będą bardzo miękkie, 30 do 35 minut. Jeśli w którymś momencie masło pęka lub wygląda na tłuste, wymieszaj około łyżki wody, aby ponownie emulgować SOS.
Zdjąć i wyrzucić pokrywę pergaminu.
W międzyczasie rozłóż kostki chleba na blasze do pieczenia i tostuj w piekarniku przez około 20 minut, obracając patelnię w połowie, aż wyschnie i będzie blado złoty.
Przełożyć do dużej miski. Zostaw włączony piekarnik.
Do chleba dodać pory i dobrze wrzucić, następnie dodać szczypiorek i tymianek.
Lekko ubić jajka w innej dużej misce.
Ubić mleko, śmietanę, szczyptę soli, pieprzu do smaku i szczyptę gałki muszkatołowej.
Posypać 1/4 szklanki sera na dnie 9-na-13-calowej patelni do pieczenia.
Na patelni rozłożyć połowę porów i grzanek i posypać kolejną 1/4 szklanki sera. Rozsypać Pozostałe pory i grzanki nad i top z innym 1/4 szklanki sera.
Wlać wystarczającą ilość kremu, aby pokryć chleb i delikatnie nacisnąć na chleb, aby nasiąkł w mleku.
Pozostawić do namoczenia przez około 15 minut.
Dodajemy pozostały krem, pozwalając wysunąć namoczone kostki chleba.
Posypać pozostałą 1/4 szklanki sera na wierzchu i posypać solą.
Piec przez 1 1/2 godziny, lub aż pudding czuje się zestaw, a wierzch jest brązowy i bulgotanie.
Od Ad Hoc w domu autorstwa Thomasa Kellera. Copyright © 2009 by Thomas Keller; photographs copyright © 2009 by Deborah Jones. Opublikowane przez Artisan, oddział Workman Publishing Company, Inc.