Buche de Noel (ciasto wakacyjne bez zbóż, bezglutenowe)

Buche de Noel (ciasto wakacyjne bez zbóż, bezglutenowe)
Buche de Noel (bez zboża, bezglutenowe ciasto wakacyjne) jest bezglutenowe i wegetariańskie deser. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 267 kalorii, 4G białka, oraz 28g tłuszczu każdy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pastowane jajka, ciężką śmietanę, olej kokosowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Czekolada i kokos Bûche De Noël (bezglutenowe), Kremowa wegańska zupa z kukurydzy i czerwonej papryki (bezglutenowa, sojowa, bez orzechów, bez ziarna, bez soli), oraz Malina Molten Lava Cakes (bez ziarna, bezglutenowe, bezmleczne, paleo-friendly, 100% pełnoziarniste).

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni Fahrenheita.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
2
Wytnij pergamin, aby zmieścił się wewnątrz galaretki roll pan.Papier do pergaminu posmarować masłem lub olejem kokosowym, następnie posypać posypką chleba świętojańskiego lub proszku kakaowego, a następnie wyłożyć galaretkę z przygotowanym papierem do pergaminu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Olej KokosowyOlej Kokosowy
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
10 Białych Bułek Obiadowych10 Białych Bułek Obiadowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
6 żółtek wymieszać z 4 łyżkami nierafinowanego cukru trzcinowego, solą morską, chlebem świętojańskim lub kakao i ekstraktem z wanilii ze skórką jednej pomarańczy do uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji i zgęstnienia.Ubić sześć białek z 1/4 łyżeczki śmietany tarter i pozostałe dwie łyżki nierafinowanego cukru trzcinowego, aż miękkie szczyty tworzą.Złóż ubitą mieszaninę białek do żółtka i mieszaniny kakao.Pout ciasto nad do galaretki roll pan na pergaminie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)
Papier RyżowyPapier Ryżowy
1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Starta Czekolada (opcjonalnie)Starta Czekolada (opcjonalnie)
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
10 Białych Bułek Obiadowych10 Białych Bułek Obiadowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Piec ciasto w temperaturze 375 stopni Fahrenheita przez piętnaście minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
5
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do cool.As ciasto ochładza śmietanę z łyżką nierafinowanego cukru trzcinowego i zawartością jednej fasoli wanilii, aż do uzyskania sztywnych szczytów. Rezerwa.Obficie odkurzyć ciasto z dodatkiem kakao lub proszku karob.Po wystygnięciu ciasta delikatnie odwróć go na rozciągniętą folię aluminiową lub ręcznik kuchenny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek KarobowyProszek Karobowy
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
6
Rozłóż bitą śmietanę na ciasto, następnie delikatnie rozwałkuj ciasto według długości i ułóż je na półmisku. Kakao posypane ciasto pękają, odsłaniając teksturę kory i wygląd; jednak, jeśli okaże się, że pęknięcia nieatrakcyjne można również mróz ciasto z ganache czekolady.Pokrój końce rolki pod kątem, a następnie przymocuj je do boku kłody.Pył z dodatkowym kakao lub chleba świętojańskiego, w razie potrzeby, i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
Proszek KarobowyProszek Karobowy
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
KoraKora
Papier RyżowyPapier Ryżowy
10 Białych Bułek Obiadowych10 Białych Bułek Obiadowych
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn