Bucatini z bakłażanem i pieczoną papryką
Bucatini z bakłażanem i pieczoną papryką to Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 354 kalorie. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, ser romano, bakłażan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest dobre. Spróbuj Pieczony bakłażan i papryka Kim, Sznycel z bakłażana i pieczona papryka, oraz Dziś Kolacja: Bucatini z bakłażanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Paprykę przeciąć na pół wzdłuż i wyrzucić nasiona i błony.
Połówki pieprzu, boki skóry do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; spłaszczyć ręką. Broil 10 minut lub do papryki są czernione.
Umieścić w plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym i zamknąć.
Odstawić na 15 minut. Obrać i pokroić w paski. Zmniejsz temperaturę pieca do 42
Ułóż kostki bakłażana w jednej warstwie w naczyniu do pieczenia 2-ćwiartkowym.
Wlać 1 szklankę wody na bakłażana.
Piec w 425 przez 35 minut lub aż bakłażan będzie miękki, dodając więcej wody w razie potrzeby.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj oregano, kapary, i czosnek; smażyć 1 minutę. Wymieszać z bakłażanem, papryką, solą, czarnym pieprzem i pomidorami. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować 15 minut, mieszając od czasu do czasu.
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Odcedzić w durszlaku nad miską, rezerwując 1/2 szklanki płynu do gotowania.
Połącz makaron, mieszaninę bakłażanów i pozostałą 1 łyżkę oleju w dużej misce, podrzucając do płaszcza.
W razie potrzeby dodaj zarezerwowany płyn do gotowania, aby pokryć makaron.