Bucatini z bakłażanem i pieczoną papryką

Bucatini z bakłażanem i pieczoną papryką
Bucatini z bakłażanem i pieczoną papryką to Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 354 kalorie. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, ser romano, bakłażan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest dobre. Spróbuj Pieczony bakłażan i papryka Kim, Sznycel z bakłażana i pieczona papryka, oraz Dziś Kolacja: Bucatini z bakłażanem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
2
Paprykę przeciąć na pół wzdłuż i wyrzucić nasiona i błony.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
NasionaNasiona
3
Połówki pieprzu, boki skóry do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; spłaszczyć ręką. Broil 10 minut lub do papryki są czernione.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
PieprzPieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Umieścić w plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym i zamknąć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
5
Odstawić na 15 minut. Obrać i pokroić w paski. Zmniejsz temperaturę pieca do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Ułóż kostki bakłażana w jednej warstwie w naczyniu do pieczenia 2-ćwiartkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Wlać 1 szklankę wody na bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
WodaWoda
8
Piec w 425 przez 35 minut lub aż bakłażan będzie miękki, dodając więcej wody w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodaj oregano, kapary, i czosnek; smażyć 1 minutę. Wymieszać z bakłażanem, papryką, solą, czarnym pieprzem i pomidorami. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować 15 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
BakłażanBakłażan
PomidorPomidor
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
KaparyKapary
CzosnekCzosnek
SólSól
11
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
SólSól
12
Odcedzić w durszlaku nad miską, rezerwując 1/2 szklanki płynu do gotowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
13
Połącz makaron, mieszaninę bakłażanów i pozostałą 1 łyżkę oleju w dużej misce, podrzucając do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
MakaronyMakarony
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
14
W razie potrzeby dodaj zarezerwowany płyn do gotowania, aby pokryć makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
15
Posypać serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia45
Magazyn