Bułeczki Wieprzowe Gotowane Na Parze
Gotowane na parze bułki wieprzowe może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pudełko przepis Hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 118 kalorii, 8G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 24 i kosztuje 38 centów za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz cukier, drożdże, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Bułeczki Wieprzowe Gotowane Na Parze, Bułeczki wieprzowe gotowane na parze (baozi), oraz Bułeczki Wieprzowe Gotowane Na Parze (Char Siu Bao).
Instrukcje
Połączyć mleko i wodę w dużej misce. Rozpuścić 1 łyżeczkę cukru i drożdży w mieszaninie mleka; odstawić 5 minut. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać 2 3/4 szklanki mąki i 1/2 łyżeczki soli; wymieszać do formy ciasta. Obróć się na posypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 10 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania; Obróć, aby pokryć wierzchnią warstwę. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Wcisnąć dwa palce do ciasta; jeśli wciśnięcie pozostaje, ciasto wzrosło wystarczająco.) Ciasto dziurkować; przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (8
30 minut lub do podwojenia rozmiaru.
Aby przygotować nadzienie, połącz 1/3 szklanki octu i następne 6 składników (1/3 szklanki octu przez czosnek)w plastikowej torbie na suwak.
Dodać wieprzowinę; uszczelnić i schłodzić 30 minut, obracając worek do płaszcza. Przecedzić mieszaninę przez sito nad miską; rezerwy marynaty.
Umieścić wieprzowinę na płytkiej patelni do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w 475 przez 25 minut lub do końca.
Odstawić 5 minut; drobno posiekać.
Do rondla wlać marynatę; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki (o 8 protokół).
Połącz wieprzowinę i zredukowaną marynatę.
Ciasto podzielić na 24 porcje. Pracując z 1 porcją na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby zapobiec wyschnięciu), zwiń w kółko o średnicy 3,5 cala na mące. Łyżka około 1 łyżki nadzienia na środek koła. Zwilż krawędzie ciasta wodą; Zbierz krawędzie razem, aby zamknąć nadzienie, ściskając krawędzie w celu uszczelnienia. Delikatnie przekręć zamknięte krawędzie, tworząc kształt torebki.
Ułóż każdy poziom dwupoziomowego (10-calowego) parowca bambusowego z 3 liśćmi sałaty. Ułóż 6 pierogów, 1 cal od siebie, w każdym koszyku parowca. Poziomy stosu; pokrywa pokrywą parownika.
Dodaj wodę do dużej patelni na głębokość 1 cala; doprowadzić do wrzenia.
Umieść parowiec na patelni i pierogi na parze 10 minut lub do momentu, gdy ciasto będzie przezroczyste (pierogi będą puszyste i gąbczaste).
Wyjąć pierogi z parownika. Powtórz procedurę z pozostałymi liśćmi sałaty i kluskami.
Aby przygotować sos, połącz 1/3 szklanki sosu sojowego, 3 łyżki octu i nasiona.
Pierogi podawać natychmiast z sosem.