Bułeczki na parze z boczniakami Tempura King i majonezem Agave-Miso (Wegańskie)

Bułeczki na parze z boczniakami Tempura King i majonezem Agave-Miso (Wegańskie)
Need a wegańskie przystawki? Bułki na parze z boczniakami Tempura King i majonezem Agave-Miso (wegańskie) może być niesamowity przepis, aby spróbować. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 81 g tłuszczu, oraz w sumie 992 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ten przepis od Serious Eats ma 296 fanów. Mieszanka cukru, lodowata woda sodowa, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Majonez Miso-Agawa (Wegański), Bułki na parze z gotowanym Daikon i Shiitake, marynowane kiełki fasoli, i pikantny majonez (Wegańskie), oraz Boczniaki Królewskie i krewetki na ryżu.

Instrukcje

1
Połącz sos sojowy, sake, cukier, mirin i 1 szklankę wody w średnim rondlu i ubijaj, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
2
Dodaj boczniaki Królewskie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Trąbka KrólewskaGrzyby Trąbka Królewska
3
Umieść czysty, niestrzępiący się ręcznik papierowy lub ręcznik kuchenny bezpośrednio na powierzchni płynu, naciskając, aż całkowicie się nasyci i utrzymuje grzyby częściowo zanurzone. Doprowadzić do gotowania na dużym ogniu, a następnie zmniejszyć, aby utrzymać gołe gotowanie. Gotuj, aż grzyby będą całkowicie miękkie (Tester ciasta lub nóż do parkowania włożony powinien napotkać niewielki opór podczas przechodzenia), około 30 minut, przewracając grzyby po połowie gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
4
Grzyby wyjąć z płynu i dokładnie osuszyć ręcznikami papierowymi. Powrót pozostałą ciecz delikatnie zagotować na średnim ogniu i gotować, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki, o 10 protokół. Odstawić do ostygnięcia. Gdy grzyby są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, pokroić każdy na 12 dysków o szerokości około 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
5
Rozgrzać olej w dużym woku, rondlu lub frytkownicy do 177° i wyregulować płomień, aby utrzymać temperaturę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
6
Połącz skrobię kukurydzianą i mąkę w dużej misce i mieszaj pałeczkami do mniej więcej połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Galaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na NosGalaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na Nos
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Dodać sodę i bardzo szybko wymieszać pałeczkami podczas potrząsania miską. Nie przesadzać-powinno być dużo grudek i bąbelków.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Galaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na NosGalaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na Nos
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Dodać pokrojone grzyby do miski i obrócić do płaszcza. Pracując jeden kawałek na raz, podnieś grzyb, pozwól, aby nadmiar ciasta kapał, a następnie powoli opuszczaj do gorącego oleju. Powtarzaj, aż wszystkie grzyby znajdą się w oleju. Grzyby gotować, mieszając olej i obracając grzyby od czasu do czasu siatką drucianą lub długimi pałeczkami, aż będą bladozłoty i całkowicie chrupiące, około 1 1/2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Galaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na NosGalaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na Nos
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Przełożyć na papierowy talerz wyłożony ręcznikiem i natychmiast doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
10
Bułki na parze ułożyć na talerzu i przykryć wilgotnym ręcznikiem papierowym. Kuchenka mikrofalowa na dużej mocy do gorąca, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
11
W każdej gotowanej na parze bułce rozłóż majonez miso, a następnie dodaj rozdrobnioną sałatę, dwa smażone plastry grzybów, mżawkę zredukowanego płynu do gotowania na wolnym ogniu, pokrojone szalotki i liście kolendry. Zamknij kanapki i podawaj z dodatkowym majonezem miso na boku do zanurzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Ostry Cheddar, Pokrojony W KostkęOstry Cheddar, Pokrojony W Kostkę
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
MisoMiso
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować de Morgenzon Reserve Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 34 dolarów za butelkę.
De Morgenzon Reserve Chenin Blanc
De Morgenzon Reserve Chenin Blanc
Dekadencki złoty z zielonymi odcieniami, ten Chardonnay wykazuje aromaty opiekanej brioche z pikantną marmoladą. Na podniebieniu wyłania się szkielet limonki i trawy cytrynowej z kwiatowymi nutami wiciokrzewu i frangipani. Ciepła, bogata wanilia i kremowy migdałowy niuans utrzymują się na finiszu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Magazyn