Brązowy ryż Basmati i komosa ryżowa (Morasa Polo) z " nowej kuchni Perskiej

Brązowy ryż Basmati i komosa ryżowa (Morasa Polo) z
Ozdobny brązowy ryż Basmati i Quinoa (Morasa Polo) z " nowej kuchni Perskiej jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 624 kalorie. Na 2,34 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony kardamon, szafran, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. 87 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Perski koperek i ryż z fasolą Lima-Baghali Polo, Perski Jeweled Rice, oraz Brązowe masło i pekan ryż Basmati dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Odcedzić ryż i quinoa i spłukać pod zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
2
Podgrzać średni garnek na małym ogniu i dodać ryż i quinoa, 2 łyżki oleju, i szczypta soli. Podsmaż ziarna, często mieszając, aby zapobiec przyklejaniu się przez około 5 minut, aż do wyschnięcia i zapachu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Dodaj wrzącą wodę i wróć do wrzenia; zmniejsz ogień do bardzo niskiego poziomu i gotuj pod przykryciem przez 40 minut. Wyłączyć ogień i pozostawić ziarna na 10 minut, a następnie wrzucić masło i puch widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4
Podczas gdy ziarna gotować, rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu i podsmażyć cebulę w pozostałych 3 łyżki oleju przez około 15 protokół, aż lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodaj berberries, morele, płatki róży, kminek, cynamon i kardamon. Gotować przez około 5 minut, aż do ogrzania. Rezerwa połowa pistacje i migdały do dekoracji, i dodać resztę orzechów na patelni. Doprawić solą i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
( 23)( 23)
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
W dużej misce, wrzucić owoce i orzechy z ziaren i mżawka w szafran. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Udekoruj pozostałymi orzechami, kilkoma płatkami róży i nasionami granatu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GranatuNasiona Granatu
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia52
Magazyn