Brązowy cukier i ciasto czekoladowe z polewą Klonowo-Espresso
Brązowy cukier i czekolada Chip Funt ciasto z Klon-Espresso Glaze może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 611 kalorii, 8G białka, oraz 29g tłuszczu. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz złoty brązowy cukier, maślanka, soda oczyszczona i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Brązowy cukier i ciasto czekoladowe z polewą Klonowo-Espresso, Brązowy cukier - ciasto orzechowe z sosem brzoskwiniowo-klonowym, oraz Brązowy Cukier Funt Babeczki Z Brązowym Masłem Glazury Od Martha.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. masło 12-cup Bundt patelni. Patelnia natryskowa obficie z nieprzywierającym sprayem. Kurz lekko mąką.
W średniej misce wymieszać kawałki czekolady i 2 łyżki mąki. Pozostałą mąkę przesiać z sodą oczyszczoną, proszkiem do pieczenia i solą do innej średniej miski. Za pomocą miksera elektrycznego, beat masło i brązowy cukier w dużej misce, aż puszyste, o 3 protokół. Ubić w ekstrakcie z wanilii i ekstrakcie z klonu.
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu.
Mieszamy w mieszance mąki w 3 dodatkach na przemian z maślanką w 2 dodatkach, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Fold w mieszaninie czekoladowe.
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni, rozprowadzając równomiernie.
Piec ciasto, aż tester włożony w pobliżu środka wyjdzie czysty i ciasto zaczyna odciągać się od boków patelni, około 1 godziny. Fajne ciasto na patelni na stojaku 30 minut. Odwróć ciasto na stojaku i ostudzić całkowicie.
Zmieszanie chipsów czekoladowych z odrobiną mąki przed dodaniem ich do ciasta pomaga utrzymać chipsy równomiernie zawieszone w cieście i równomiernie rozłożone w pieczonym cieście (w przeciwnym razie mogą one opadać na dno).
W średniej misce wymieszać cukier puder, syrop klonowy, 2 łyżki śmietany i espresso w proszku.
Ubijać do uzyskania gładkiej masy, dodając więcej śmietany o 1/2 łyżeczki, jeśli glazura jest zbyt gęsta, aby mżeć. Łyżka glazury dekoracyjnie na wierzchu ciasta; odstawić w temperaturze pokojowej, aż glazura jest jędrna, około 1 godziny. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przykryć kopułą ciasta i odstawić w temperaturze pokojowej.