Brązowy chleb sodowy Rachel Allen

Brązowy chleb sodowy Rachel Allen
Przepis Rachel Allen ' s Brown Soda Bread jest gotowy w około 55 minut i zdecydowanie jest świetnym Wegetariańskie opcja dla miłośników europejskiej żywności. Na 42 grosze za porcję, dostajesz poranny posiłek, który serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 294 kalorie. Ten przepis od Serious Eats ma 91 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać sody oczyszczonej, nasiona, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Małże Rachel Allen z czosnkiem i bułką tartą, Darinan Allen ' s easy Whole Wheat Soda Bread, oraz Irlandzki gulasz Rachel Allen dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do temperatury 220°C (425°F).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Mąki, sól i soda oczyszczona przesiać w dużej misce i wymieszać z nasionami (jeśli używasz).
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Dodać masło (jeśli używasz) i wcierać w mieszaninę mąki opuszkami palców, aż będzie przypominać bułkę tartą. Zrób studnię w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
4
W innej misce ubijamy jajko z maślanką i wlewamy większość płynu do mieszanki mąki. Używając jednej ręki z palcami wyciągniętymi jak pazur, przynieś mąkę i płyn razem, dodając więcej mieszanki maślanki, jeśli to konieczne. Ciasto powinno być dość miękkie, ale nie zbyt lepkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
5
Obrócić na obsypaną mąką powierzchnię roboczą i delikatnie ułożyć ciasto na okrągło o grubości około 1 1/2 cala (4 cm).
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
6
Wytnij głęboki krzyż na górze i umieść na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
7
Piec przez 15 minut. Zmniejszyć ogień do 200 ° C i piec przez 30 minut więcej. Po zakończeniu Bochenek będzie brzmiał lekko wydrążony po naciśnięciu na dno.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
8
Wyjąć z blachy do pieczenia i umieścić na stojaku z drutu do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Magazyn