Brązowy chleb sodowy Rachel Allen
Przepis Rachel Allen ' s Brown Soda Bread jest gotowy w około 55 minut i zdecydowanie jest świetnym Wegetariańskie opcja dla miłośników europejskiej żywności. Na 42 grosze za porcję, dostajesz poranny posiłek, który serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 294 kalorie. Ten przepis od Serious Eats ma 91 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać sody oczyszczonej, nasiona, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Małże Rachel Allen z czosnkiem i bułką tartą, Darinan Allen ' s easy Whole Wheat Soda Bread, oraz Irlandzki gulasz Rachel Allen dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do temperatury 220°C (425°F).
Mąki, sól i soda oczyszczona przesiać w dużej misce i wymieszać z nasionami (jeśli używasz).
Dodać masło (jeśli używasz) i wcierać w mieszaninę mąki opuszkami palców, aż będzie przypominać bułkę tartą. Zrób studnię w środku.
W innej misce ubijamy jajko z maślanką i wlewamy większość płynu do mieszanki mąki. Używając jednej ręki z palcami wyciągniętymi jak pazur, przynieś mąkę i płyn razem, dodając więcej mieszanki maślanki, jeśli to konieczne. Ciasto powinno być dość miękkie, ale nie zbyt lepkie.
Obrócić na obsypaną mąką powierzchnię roboczą i delikatnie ułożyć ciasto na okrągło o grubości około 1 1/2 cala (4 cm).
Wytnij głęboki krzyż na górze i umieść na blasze do pieczenia.
Piec przez 15 minut. Zmniejszyć ogień do 200 ° C i piec przez 30 minut więcej. Po zakończeniu Bochenek będzie brzmiał lekko wydrążony po naciśnięciu na dno.
Wyjąć z blachy do pieczenia i umieścić na stojaku z drutu do ostygnięcia.