Brązowe Cukierki cioci Bill
Brązowy cukierek cioci Bill jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 30 porcji z 196 kalorii, 1G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz sodę oczyszczoną, wodę, ekstrakt z wanilanu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Gołąbki cioci Peggy i wujka Billa, Chilli Billa " i RDW, oraz Bill ' s prażone warzywa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło 8x8x2-calowa metalowa patelnia do pieczenia.
Połączyć 2 szklanki cukru i pół na półwytrawny duży rondel. Mieszać od czasu do czasu overlow ciepła, aż cukier rozpuszcza. Odstawić.
Doprowadzić pozostały 1 szklankę cukru i 1/4 szklanki wody do wrzenia w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż cukier rozpuszcza się. Zwiększyć ciepło; kontynuuj gotowanie bez mieszania, aż syrop zmieni głębię, szczotkując boki patelni mokrą szczotką i wirującą patelnią, około 8 minut.
Natychmiast wlać syrop karmelowypół i pół mieszaniny w dużym rondlu (mieszanina będzie bańki). Mieszać stale overmedium-na małym ogniu, aż karmel rozpuszcza.Przymocuj termometr candy do bocznego paska. Zwiększ ciepło do średniego. Kontynuuj gotowanie i mieszanie, aż mieszanina zarejestruje się w temperaturze 244°f, około 12 minut.
Wyjmij z rozgrzanego i natychmiast wymieszaj sodę oczyszczoną (mieszanina lekko się spieni).
Dodaj masło istir do stopienia.
Odstawić bez mieszania, dopóki mieszanka nie ostygnie do 160 ° F, około 20 minut.
Wymieszać z wanilią. Używając dużej drewnianej łyżki, stale mieszaj, aż cukierki zaczną gęstnieć i straci swój połysk, 4 do 5 minut.
Wymieszaj innuty (cukierki będą bardzo sztywne). Skrobać candyinto przygotowane patelni. Używając mokrych opuszków palców, mocno wciśnij cukierki do patelni. Ostudzić, a następnie pokroić na 30 kwadratów.