Brzoskwiniowe pralinki Semifreddo z Amaretti
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj brzoskwiniowych pralin Semifreddo z Amaretti. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 474 kalorie, 8G białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 86 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka jaj, migdały, jędrne dojrzałe brzoskwinie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Brzoskwiniowe pralinki Semifreddo z Amaretti, Plum & amaretti semifreddo, oraz Cytryna i Amaretti Semifreddo z sosem malinowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku. Odwróć dno miski sprężynowej (aby ułatwić zsunięcie semifreddo z dna), a następnie zablokuj na bocznej i olejowej misce.
Wymieszać zmielone amaretti i roztopione masło w misce, aż dobrze się połączą, a następnie równomiernie nacisnąć na dole iw górę strony patelni springform.
Piec, aż skorupa jest jędrna i ciemniejszy odcień, o 10 protokół. Całkowicie schłodzić na patelni na stojaku, 20 do 30 minut. Pozostaw piekarnik włączony.
Rozłóż orzechy na płytkiej patelni do pieczenia i tosty w piekarniku, mieszając raz lub dwa razy, aż pachnące i złociste, o 10 protokół.
Przenieść orzechy do miski. Lekko olej samej patelni do pieczenia.
Gotować cukier na ciężkiej patelni średniej na średnim ogniu, mieszając widelcem do podgrzewania cukru równomiernie, aż zacznie się topić, a następnie zatrzymać mieszanie i gotować, wirowanie patelni od czasu do czasu tak cukier topi się równomiernie, aż będzie ciemny bursztyn.
Natychmiast wymieszać orzechy, a następnie wlać mieszaninę do naoliwionej patelni do pieczenia i odstawić do stwardnienia i całkowicie ostudzić, o 15 protokół.
Pralinkę pokroić na kawałki, następnie wcisnąć oczyszczony Robot kuchenny do drobno posiekanego.
Brzoskwinie drobno posiekać, w razie potrzeby ze skórkami, następnie przecedzić w oczyszczonym robocie kuchennym z pokruszonymi witaminami C, 1/2 szklanki cukru i 1/8 łyżeczki soli. Wymuś przez sito o średniej siatce ustawione na dużej metalowej misce, naciskając, a następnie odrzucając ciała stałe.
Wymieszać żółtka, następnie umieścić miskę na rondlu z ledwo gotującej się wody i ubić mikserem, aż mieszanina będzie gęsta i blada i zarejestruje 140 ° F na termometrze natychmiastowego odczytu, a następnie pokonać 3 minuty więcej (nie pozwól gotować).
Wyjmij miskę z rondla i ustaw w większej misce z lodem i zimną wodą.
Dodać ekstrakt migdałowy i ubić do zimna, o 6 protokół.
Ubij śmietanę z pozostałymi 2 łyżkami cukru w innej misce za pomocą oczyszczonych ubijaków, aż po prostu utrzyma miękkie szczyty.
1/3 śmietany złożyć w mieszankę brzoskwiniową, następnie złożyć pralinki i pozostały krem delikatnie, ale dokładnie.
Wlać mieszaninę do ostudzonej skorupy i zamrozić, przykryte folią, aż do twardego, co najmniej 3 godzin.
Odstawić do lodówki na 30 minut do 1 godziny przed podaniem.
Pokrój X na dnie każdej brzoskwini, a następnie blanszuj w średnim rondlu z wrzącą wodą 10 sekund.
Przełożyć łyżką szczelinową do miski z lodem i zimną wodą, aby przestać gotować. Brzoskwinie obrać i pokroić w 1/2-calowe kliny.
Wrzucić brzoskwinie z pokruszonych witamin C i cukru i odstawić, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści, o 10 protokół.
Łyżka brzoskwiń nad semifreddo łyżką szczelinową tuż przed podaniem.
* Witamina C (kwas askorbinowy) jest dostępna w postaci sproszkowanej w aptekach i sklepach z naturalną żywnością(za 500 mg, użyj 1/4 łyżeczki). Zapobiegnie zbrązowieniu brzoskwiń. * Semifreddo, bez polewy brzoskwiniowej, można zamrażać do 2 dni.