Brzoskwinie i Maliny w syropie Ancho z nitkami Chile
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj brzoskwinie i Maliny w syropie Ancho z wątkami Chile spróbować. Jedna porcja zawiera 177 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 4 i kosztuje 1,09 zł za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz maliny, sok z cytryny, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Białe brzoskwinie i Maliny w syropie do szampana, Kawa i Ancho Chile Spódnica stek z Zielonym Chile-Apple Relish, oraz Grillowane brzoskwinie z malinami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dusić chile W 2 szklanki wody w rondlu 1-do 2-quart, odkryte, obracając się raz lub dwa razy, aż zmiękną, 15 do 20 protokół.
Przenieść chile do deski do krojenia i wyrzucić płyn do gotowania.
Gdy chłodny wystarczy do obsługi, łodygi i nasion chile, a następnie ostrożnie odkleić skórę w dużych kawałkach i rezerwy.
Przenieś miąższ chile do oczyszczonego rondla i dodaj cukier, 1/2 szklanki malin, szczyptę soli i pozostałą szklankę wody. Doprowadzić do wrzenia na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Wyjmij Syrop z ognia i przykryj patelnię pokrywką, a następnie pozostaw strome, pokryte, 20 minut.
Podczas gdy syrop jest przemoczony, osusz skórę i pokrój ją ostrym nożem w bardzo drobne nitki.
Wlej syrop przez sito o drobnych oczkach do miski, delikatnie naciskając na ciała stałe (nie przepychaj ciał stałych), a następnie wyrzuć ciała stałe. Sok z cytryny wymieszać z syropem.
Połowę brzoskwinie wzdłuż, dół, i pokroić wzdłuż na 1/4-cal-grube plastry. Podziel, wraz z pozostałą filiżanką malin, między 4 płytkie miseczki i łyżką syropu na owoce.
* Syrop można przygotować 1 tydzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem. * Gwinty Chile można wykonać 1 tydzień wcześniej i przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.* Dostępne na rynkach latynoskich, wielu supermarketach i kitchenmarket.com.