Bruschetta z wiśniami szwajcarskimi
Bruschetta z wiśniami szwajcarskimi może być właśnie tym wegetariańskim przepisem lakto-owo-owocowym , którego szukałeś. Ten przepis jest dla 16 osób. Ta przystawka ma 249 kalorii , 10 g białka i 6 g tłuszczu na porcję. Za 98 centów za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Jeśli masz pod ręką ocet balsamiczny, ser szwajcarski, brązowy cukier i kilka innych składników, możesz go przygotować. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jest to bardzo rozsądnie wyceniony przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Z oceną Spoonacular wynoszącą 59% , to danie jest solidne. Wypróbuj BRUSCHETTA STUFFED PORTOBELLOS , Bruschetta Stuffed Potatoes i Kale Bruschetta , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż cebulę i czosnek na oleju, aż zmiękną, około 6 minut.
Dodaj ocet, brązowy cukier i sól czosnkową; zmniejsz ogień. Smaż przez 3-4 minuty lub do momentu, aż cebula się skarmelizuje. Wmieszaj wiśnie; gotuj jeszcze 5 minut lub do momentu, aż sos stanie się syropowaty.
Połóż grzanki na blasze do pieczenia i równomiernie rozprowadź na nich mieszankę wiśniową.
Posyp serem i pietruszką. Zapiekaj w odległości 7,5-10 cm od ognia przez 1-2 minuty lub do momentu roztopienia się sera.