Brukselka z sosem serowym
Brukselka z sosem serowym może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 159 kalorii, 10g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 2. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz chude mleko, wodę, ser szwajcarski i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest super. Spróbuj Brukselka w sosie serowym, Angielska pieczona brukselka w sosie serowym, oraz Karmelizowany makaron Pancetta z brukselką w kremowym sosie z koziego sera dla podobnych receptur.
Instrukcje
Brukselkę dokładnie umyć i usunąć przebarwione liście. Za pomocą ostrego noża odetnij końce łodygi i wytnij płytkie X na dnie każdego kiełka. W średnim rondlu zagotować wodę; dodać brukselkę. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować 12 minut lub aż brukselka są miękkie.
Margarynę roztopić w małym ciężkim rondlu na małym ogniu; dodać mąkę, mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji. Gotować, ciągle mieszając, 1 minuta. Stopniowo dodawać mleko; gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i będzie bąbelkowa.
Dodaj ser i musztardę, mieszając, aż ser się rozpuści. Łyżka sosu na ciepłej brukselce.