Brukselka z pekanami i żurawiną
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj brukselkę z pekanami i żurawiną spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 179 kalorii, 3G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz brukselkę, żurawinę, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Brukselka z pekanami i żurawiną, Brukselka z boczkiem, żurawiną i orzechami pekan, oraz Brukselka Alton Brown z pekanami i żurawiną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Pokrój brukselkę za pomocą najcieńszego dysku krojenia robota kuchennego. Jeśli nie masz robota kuchennego, możesz pokroić cienko nożem lub mandoliną.
Ustaw 10-calową patelnię saute na średnim ogniu i dodaj orzechy pekan. Gotować, ciągle mieszając, aż pekan ciemnieje w kolorze i zaczynają wydzielać tosty aromat, około 2 minut.
Dodać masło do patelni i wymieszać, aby połączyć. Po rozpuszczeniu masła dodać brukselkę, sól i pieprz i gotować, ciągle mieszając, aż kolor się rozjaśni, a kiełki są po prostu miękkie, około 6 minut.
Zdjąć patelnię z ognia, dodać żurawinę, wrzucić i podawać.