Brukselka z boczkiem, czosnkiem i szalotką

Brukselka z boczkiem, czosnkiem i szalotką
Brukselka z boczkiem, czosnkiem i szalotką może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 206 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 16 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, sól, bulion z kurczaka o niższej zawartości sodu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Brukselka z boczkiem i szalotką, Brukselka Rachael Ray z boczkiem i szalotką, oraz Pieczona brukselka z boczkiem i szalotką.

Instrukcje

1
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać boczek i smażyć przez 5 minut lub aż boczek zacznie brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
3
Zdjąć patelnię z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Wyjąć boczek z patelni łyżką szczelinową, zachowując 1 łyżkę kapieli na patelni (wyrzucić Pozostałe kapieli).
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PatelniaPatelnia
5
Powrót patelni na średnim ogniu, i wymieszać z boczkiem, szalotka, i brukselka; smażyć 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
SzalotkaSzalotka
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać czosnek, i saute przez 4 minut lub aż czosnek zaczyna brązowieć, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
7
Dodać bulion z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 2 minuty lub aż bulion w większości odparuje, a kiełki są kruche-delikatne, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
KiełkiKiełki
8
Zdjąć z ognia; wymieszać z solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
TrudnośćNormalny
Gotowe W16 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia16
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn