Brukselka z boczkiem
Brukselka z boczkiem to dodatek, który serwuje 4. Za 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis ma 181 kalorii, 8G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 147 smakoszy i kucharzy. Mieszanka szalotki, brukselki, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 85%, co jest niesamowite. Spróbuj Brukselka i boczek, Brukselka i boczek, oraz Boczek Brukselka dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Brązowy boczek na średniej patelni na średnim ogniu.
Usuń boczek na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.
Dodaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia na patelnię, 1 obrót.
Dodaj szalotki na patelnię i smaż 1 do 2 minut.
Dodaj brukselkę i posmaruj olejem. Dopraw solą i pieprzem. Gotuj brukselkę 2 do 3 minut, aby zacząć mięknąć, a następnie dodaj bulion. Doprowadź bulion do bańki, przykryj i zmniejsz ogień do średnio niskiego. Gotuj 10 minut do miękkości.
Przenieś kiełki do naczynia do serwowania łyżką cedzakową i posyp ugotowanymi kawałkami boczku.